Szerző: Koi Tamás

2023. április 12. 11:43

Ősrégi adósságát törlesztette a Strava

Igazi hiánypótló fejlesztést lépett meg a napokban a Strava azzal, hogy végre-valahára integrálta a gyakorlatok rögzítésére használt felületen a Spotify zenestreaming-szolgáltatást.

A Strava bár 2009 óta velünk van, mindeddig hiányzott belőle egy meglehetősen kézenfekvőnek számító funkció, mely az edzések, gyakorlatok közti zene- és podcasthallgatást tette (volna) összességében zökkenőmentesebb élménnyé. Mert ugye ki ne szeretne zenét hallgatni futás, kerékpározás vagy éppen evezés közben, de amikor egyik alkalmazásból át kell lépni egy másik alkalmazásba ehhez, az lássuk be, mindenkit alkalmas kizökkenteni a ritmusból.

strava_spotify

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Ennek mostantól szerencsére vége, 14 év után ugyanis végre jól használható Spotify-integrációt kapott a Strava, ami mostantól appon belüli widgetként jeleníti meg például a lejátszási listákat. Ehhez első alkalommal szokás szerint össze kell kötni a két alkalmazást, ahogy egyébként azt tenné az ember általában véve más fitneszplatformokkal, melyekkel a Strava képes együttműködni.

A Spotify integrációval - bármennyire nem tűnik akkora mérföldkőnek első olvasatra - a Strava tovább erősítheti ezt a svájci bicska szerepet, mely egyben a közösségformáló erejével vált népszerűvé a megjelenése óta elmúlt csaknem egy évtized során.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról