Szerző: Koi Tamás

2023. október 2. 11:04

Felújított mobilok forgalmazásába kezd a Telekom

Több, független kezdeményezést követően a legnagyobb magyar mobilszolgáltató, a Magyar Telekom is hozzáfogott a használt, felújított okostelefonok értékesítésébe. A piac az elszálló áraknak köszönhetően komoly bővülés előtt állhat, a szolgáltatók belépése pedig tovább pörgetheti a minőségi használtbizniszt.

Mától a új okostelefonok mellett immár használt, "A+ prémium minősítésű" készülékeket is vásárolhatnak az ügyfelek a Magyar Telekomnál, a piacvezető mobilszolgáltató ezzel hosszú előkészítő munkát követően csatlakozik az olyan független kereskedőkhöz, mint az eMAG-közeli Rejoy vagy éppen az Euronics.

A Telekomnál elérhető használt készülékek a felújítást végző beszállítónál típustól függően, 56 műszaki teszten esnek át, majd ezt követően cserélik a hibás alkatrészeket, biztosítják az adatok törlését, a szoftverfrissítést és a fertőtlenítést. 

A kínálatban a szolgáltató ígérete szerint szinte új állapotú, csak minimális esztétikai hibával bíró, legalább 85%-os akkumulátor kapacitással rendelkező és töltővel, töltőkábellel ellátott készülékeket találhatók - más értékesítőkhöz hasonlóan a Telekom aktuális kínálatban jelenleg túlsúlyban szerepelnek a néhány éves iPhone-típusok és Samsung csúcskészülékek.

A felújított mobilok ugyanúgy a Telekom webshopjában érhetők el, mint az újak, ami egyben azt is jelenti, hogy szolgáltatás megrendelése esetén készülékkedvezményt is igénybe lehet venni hozzájuk, illetve kamatmentes részletfizetéssel is kérhetők.

refurb_phone

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A globális gazdasági helyzetnek köszönhetően a felújított mobilok piaca szárnyal: A CCS Insights tanácsadócég 2023 első negyedévét vizsgáló friss tanulmánya szerint egyre kevesebb új mobil talál gazdára, míg a felújított készülékek eladásai folyamatosan nőnek, részben amiatt, hogy a vásárlók csökkenteni szeretnék kiadásaikat, másrészt egyre fontosabbnak tartják a környezetbarátabb, tudatosabb vásárlást.

Az első negyedévben az előző év azonos időszakához képest 14 százalékos növekedéssel 13,3 milliárd dollár bevételt generált a felújított mobiltelefonok piaca, miközben az új készülékek eladásai összességében 2 százalékkal estek.

A mobilszolgáltatók számára a felújított mobilok forgalmazása ugyanakkor komoly diplomáciai kihívásokat rejthet, hiszen a legnagyobb partnernek számító készülékgyártók alapvetően ellenérdekeltek a felújított mobilok tömeges értékesítésében, mely a piaci körülményektől függően akár jelentősen kannibalizálhatja az új modellek értékesítését.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról