Szerző: Koi Tamás

2022. december 9. 11:58

Pörög a nagybani használtmobil-biznisz

A Samsung Galaxy S10 Plus, az iPhone 7, az iPhone SE 2020-as kiadása, valamint az iPhone 8 vezeti a Rejoy.hu-nál, a felújított mobilkészülékek piacterén a magyar ügyfelek által értékesített készülékek listáját, miközben az eladási toplistát egyértelműen a négy-ötéves iPhone-ok uralják.

Jó időzítéssel indította el magyarországi websohpját az eMAG pénzügyi befektetését is élvező, használt mobilokban utazó romániai startup, mely hazánkban Rejoy márkanéven van jelen a piacon. A cég forgalma a rendkívüli gazdasági helyzetnek köszönhetően azonnal kilőtt, amit jól jelez, hogy csak a piactéren értékesítők számára eddig szeptember óta 83 millió forintot fizetett ki a cég (hogy a Rejoy teljes magyarországi forgalma mennyi volt ugyanezen időszakban, azt nem árulta el a cég).

A Rejoy belső statisztikái szerint a magyar ügyfelek a legnagyobb számban a Samsung Galaxy S10 Plus okostelefont adják el a cég piacterén. A második leggyakrabban értékesített telefon az iPhone 7, a harmadik az iPhone SE 2020, a negyedik pedig az iPhone 8 a Rejoynál. Az ötödik helyre a Huawei P20 okostelefonja futott be.

rejoy_hu_inspection

Keresleti oldalon még egyértelműbb az iPhone-dominancia, az Apple telefonjai közül az iPhone 11, iPhone SE (2020) és iPhone 7 típusokat rendelik a legtöbben - derült ki a cég mai közleményéből. Szintén sokan választják az iPhone 12 minit, és a felsőkategóriás iPhone 13 Pro is a legnépszerűbb modellek között van.

Az utóbbi készülék felújított példányainak népszerűsége nem meglepő, hiszen a kedvezőtlen gazdasági helyzetben az új darabok ára jelentősen emelkedett idén ősszel, a legújabb, iPhone 14 Pro több modellje gyakorlatilag hiánycikknek számít.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A Samsung telefonjai közül a legtöbben a Galaxy S10 és Galaxy S21 típusokat rendelik a Rejoytól, a Huawei-mobilok közül pedig az utolsó, teljes Google Play Services kompatibilitást nyújtó csúcsmodell, a 2019-es megjelenésű P30 Pro a legnépszerűbb.

A Rejoy különlegessége, hogy az értékesítésre szánt használt mobilokat szigorú, 30 lépcsőből álló belső vizsgálatnak vetik alá a szakemberek, illetve bizonyos típusoknál némi felárért új akkumulátorral is kérhető a készülék, melyet szintén a cég szakemberei cserélnek ki a gyári előírásoknak megfelelően. 

A piactéren elérhető telefonokat esztétikai állapotuktól függően négy kategóriába (Újszerű, Kiváló, Nagyon jó, Jó) sorolják, azonban mindegyikhez azonos (alapesetben 12 hónap, karácsonyi promócióban 24 hónap) garancia jár. A telefonok adatlapjain mindig megtalálhatók konkrét fotók is az adott készülékről, a vásárlók pedig a Rejoy által biztosított dobozban, SIM-tűvel és új adatkábellel kapják kézhez a felújított készüléket.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.