:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. április 5. 10:30

Véget ért a Galaxy S10 szoftveres támogatása

Eljárt az idő, így a Samsung megszünteti a 2019-es csúcsszéria egyes darabjainak támogatását.

A 2019. márciusában piacra dobott Galaxy S10 sorozat már valamivel több mint négyéves, a sorozat utolsó jelentős operációs rendszer-frissítése az Android 12 volt. A széria még azon modellek körébe tartozik, amelyekre nem terjed ki a Samsung tavaly bejelentett kiterjesztett szoftverpolitikája, amely négy fő Android-frissítést és öt évnyi biztonsági frissítést kínál, azt a Galaxy S21-től kezdődően kezdte alkalmazni a vállalat.

Ennek fényében már számítani lehetett a dél-koreai gyártó bejelentésére, miszerint megszünteti a Galaxy S10 (Plus) és a Galaxy S10e szoftvertámogatását, a későbbiekben már biztonsági javítások sem fognak érkezni a készülékekhez. A széria eredeti hármasához képest némi csúszással bejelentett Galaxy S10 5G és a Galaxy S10 Lite variánsok továbbra is jogosultak a negyedéves frissítésekre, de pontos dátumot nem tudni a támogatásuk megszűnésével kapcsolatban. A koreai telefongyártó ezzel együtt leállítja a szintén 2019-ben kigördült Galaxy A30 és A50 középkategóriás modellek frissítéseit is.

samsung_galaxy

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A vállalattól azonban nem szokatlan, hogy rendkívüli javításokat adjon ki az eszközökre, bár ez csak a súlyosabb biztonsági fenyegetések esetében fordul elő. A Samsung Galaxy Note 9 tavaly kapta meg az utolsó frissítést, de a múlt hónapban még érkezett hozzá egy kritikus szoftverjavítás az egyes régiókban.

Továbbra is kiterjesztett támogatásban részesülnek a Galaxy S21, Galaxy S22 és Galaxy S23 készülékek, illetve a Galaxy Z Fold és Flip sorozat, illetve a Samsung közelmúltban bemutatott középkategóriás Android készülékei. A Galaxy Z Flip esetében annyi változás várható, hogy a havi frissítések helyett negyedévente fog csomagokat kapni, a Galaxy Fold és a Fold 5G frissítéseihez hasonlóan.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 16:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.