Szerző: Koi Tamás

2023. március 10. 10:48

Magyarországon is jön az új Apple Maps nézet

A mai nappal váratlanul Magyarországon is elindult az Apple Maps térképalkalmazás jelentősen továbbfejlesztett nézetének tesztje, amit várhatóan pár hónapon belüli éles üzem követhet majd.

Rövidesen Magyarországon is megújulhat az Apple Maps térképalkalmazás, legalábbis erre utal, hogy a cég több régiós ország mellett péntek reggel hazánkban is elindította az új, a korábbinál jóval részletesebb térképnézetet biztosító felület tesztüzemét. Az új térképnézetet a világ több régiójában eltérő időpontban élesíti az Apple, hazánkban az kelet-európai országok közül elsőként kerülhet be a sorba.

Az Apple hosszú évekkel ezelőtt döntött úgy, hogy a meglehetősen statikus kinézetű Apple Maps térképalkalmazást átalakítja, részletesebb információkat elhelyezve a térképen, illetve 3D-s nézetben ábrázolva az épületeket és nevezetességeket. 

applemaps_3d_5

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A térképek frissítése 2018. szeptemberében kezdődött az Egyesült Államokban, majd 2020. januárjára fejeződött be az ország egész területére vonatkozóan, ezt követte a bevezetés a nagy nyugat-európai piacokon - a legutóbbi frissítési kör éppen március 2-ám zárult le a skandináv régióval. 

A legújabb tesztkörbe Magyarország mellett Lengyelország, Horvátország, Csehország és Szlovénia került be, ezekben az országokban várhatóan 30-45 napon belül élesedhet minden felhasználó számára az új, a korábbinál sokkal részletgazdagabb felület.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról