:

Szerző: Koi Tamás

2022. december 2. 14:15

Megvan a T-Systems Magyarország új neve, struktúrája

Nem szűnik meg a T-Systems Magyarország Zrt., illetve nem olvad be az anyavállalatba, a megtépázott sorsú rendszerintegrátor ugyanakkor gyökeresen átalakul a következő hónapokban.

A tervek szerint Telekom Rendszerintegráció Zrt. néven folytathatja tovább jövőre tevékenységét a Magyar Telekom rendszerintegrációs leányvállalata, a T-Systems Magyarország Zrt., ezzel párhuzamosan átalakul a cég fókusza és valamelyes belső struktúrája is - közölte ma egy szűk körű háttérbeszélgetésen Gonda Gábor, a vállalat vezérigazgatója, aki egyben a Magyar Telekom Vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese is.

Gonda a beszélgetésen kifejtette, a T-Systems Magyarország átalakítása, illetve a név megváltoztatása hosszú ideje napirenden van a menedzsment asztalán, a közeljövőben történő változások pedig azt a célt szolgálják, hogy a cégcsoport helyi szereplőként hatékonyabban tudjon egy kézből olyan szolgáltatásokat nyújtani, melyeket a nagy globális szolgáltatók kínálnak, illetve ezek mellé hordozóhálózatot is képes legyen biztosítani.

tsm_adatkozpont

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az átalakuló cég a Magyar Telekommal karöltve a tervek szerint három jól elkülöníthető szegmenst lesz majd képes lefedni egyszerre (standard IT, standard telekommunikáció, rendszerintegráció), ezek közül a vállalati kínálat részét képező termékek Telekom Business jelölő alatt kerülnek majd egységesen piacra.

A struktúraváltással együtt a T-Systems Magyarország dolgozóinak nagyjából kétharmadát veszi majd át az anyacég - hogy ez pontosan hány munkavállalót takar, azt nem konkretizálta a vezérigazgató-helyettes. Az érintett dolgozók februárban kerülhetnek át a Telekomhoz.

Gonda elmondta továbbá, hogy az újraszerveződő cég egyben jelentős mértékben szűkíteni kívánja majd az alvállalkozói kört is, a beszállítók felé szigorúbbá válnak az elvárások, cserébe a cég minőségbíztosítási rendszere hatékonyabban támogatja majd az alvállalkozók munkáját.

A T-Systems Magyarország mellett középtávon egyetlen magyarországi cég, a 4iG Nyrt. nyújthat majd hasonló spektrumú szolgáltatáskínálatot, mely rendkívül aktív felvásárlási stratégiája során a magyar piac meghatározó telekommunikációs és IT-rendszerintegrátori szereplőjévé lépett elő, a Vodafone Magyarország többségi tulajdonának tervezett megszerzésével pedig országos lefedettségű, nagy kapacitású mobilos infrastruktúrája is lehet.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

0

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több pontos is törvénysértő.