:

Szerző: Koi Tamás

2022. december 2. 14:15

Megvan a T-Systems Magyarország új neve, struktúrája

Nem szűnik meg a T-Systems Magyarország Zrt., illetve nem olvad be az anyavállalatba, a megtépázott sorsú rendszerintegrátor ugyanakkor gyökeresen átalakul a következő hónapokban.

A tervek szerint Telekom Rendszerintegráció Zrt. néven folytathatja tovább jövőre tevékenységét a Magyar Telekom rendszerintegrációs leányvállalata, a T-Systems Magyarország Zrt., ezzel párhuzamosan átalakul a cég fókusza és valamelyes belső struktúrája is - közölte ma egy szűk körű háttérbeszélgetésen Gonda Gábor, a vállalat vezérigazgatója, aki egyben a Magyar Telekom Vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese is.

Gonda a beszélgetésen kifejtette, a T-Systems Magyarország átalakítása, illetve a név megváltoztatása hosszú ideje napirenden van a menedzsment asztalán, a közeljövőben történő változások pedig azt a célt szolgálják, hogy a cégcsoport helyi szereplőként hatékonyabban tudjon egy kézből olyan szolgáltatásokat nyújtani, melyeket a nagy globális szolgáltatók kínálnak, illetve ezek mellé hordozóhálózatot is képes legyen biztosítani.

tsm_adatkozpont

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az átalakuló cég a Magyar Telekommal karöltve a tervek szerint három jól elkülöníthető szegmenst lesz majd képes lefedni egyszerre (standard IT, standard telekommunikáció, rendszerintegráció), ezek közül a vállalati kínálat részét képező termékek Telekom Business jelölő alatt kerülnek majd egységesen piacra.

A struktúraváltással együtt a T-Systems Magyarország dolgozóinak nagyjából kétharmadát veszi majd át az anyacég - hogy ez pontosan hány munkavállalót takar, azt nem konkretizálta a vezérigazgató-helyettes. Az érintett dolgozók februárban kerülhetnek át a Telekomhoz.

Gonda elmondta továbbá, hogy az újraszerveződő cég egyben jelentős mértékben szűkíteni kívánja majd az alvállalkozói kört is, a beszállítók felé szigorúbbá válnak az elvárások, cserébe a cég minőségbíztosítási rendszere hatékonyabban támogatja majd az alvállalkozók munkáját.

A T-Systems Magyarország mellett középtávon egyetlen magyarországi cég, a 4iG Nyrt. nyújthat majd hasonló spektrumú szolgáltatáskínálatot, mely rendkívül aktív felvásárlási stratégiája során a magyar piac meghatározó telekommunikációs és IT-rendszerintegrátori szereplőjévé lépett elő, a Vodafone Magyarország többségi tulajdonának tervezett megszerzésével pedig országos lefedettségű, nagy kapacitású mobilos infrastruktúrája is lehet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 10:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.