Szerző: Koi Tamás

2021. május 26. 13:05

Azure Stack Hub költözik a T-Systems adatközpontjába

Azure Stack Hub-ot hoz létre saját adatközpontjában a T-Systems, ezzel a cég hazánkban elsőként kínál olyan hibrid felhő szolgáltatást, melynél az adatok az országhatáron belül maradhatnak.

HIRDETÉS

A T-Systems budapesti adatközpontjában 2021 májusától hozzáférhető Azure Stack Hub azon intézményi és vállalati ügyfelek számára is lehetővé teszi a felhőmegoldások igénybevételét, akiket eddig jogszabályi előírás akadályozott a publikus felhő használatában. A fejlett infrastruktúra kiépítése a rendszerintegrátor szerint újabb lökést adhat a pandémia miatt amúgy is felgyorsult hazai felhő-konjunktúrának.

A hibrid felhőnek a jogi előírások teljesítésén túl technológiai és üzleti előnyei is vannak. Minimális beruházási költséggel teszi lehetővé a helyi adatközpontok korszerűsítését, az IT-kapacitás bővítését, ráadásul nem beruházásként, hanem működési költségek terhére. Emellett – mivel az adatok fizikailag elérhető közelségben maradnak -, gyors válaszadást és magas rendelkezésre állású elérést biztosít. A szükséges adattárolási kapacitás az igények függvényében bővíthető vagy szűkíthető, és az adatközpont kiberbiztonsági szempontból is kiemelkedő szintű védelmet nyújtja.

tsm_adatkozpont

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A pandémia – amelyben rövid idő alatt, észszerű költségekkel kellett új kapacitásokat kiépíteni és üzemeltetni a home office/home school illetve az e-kereskedelmi és az e-kommunikációs igények hirtelen bővülése miatt – a vállalat tapasztalatai szerint tovább növelte a felhő iránti igényt, olyan felhasználókat is bevonzva, mint a pénzintézeti szektor intézményei, amelyek az általuk kezelt adatok természete miatt eddig nehezebben szánták rá magukat a váltásra.

A magyar felhő-piac a járvány időszakában évi 20 százalék feletti ütemben és a jövőben is várhatóan évi 15 százalékkal bővül. A felhő-alapú IT szolgáltatások használata a teljes vállalati és intézményi szegmensben közel 30 százalékra tehető, ami mintegy 72 ezer szervezetet jelent. A T-Systems Azure Stack Hub benépesülése máris megkezdődött, főleg az ipari szegmens és a pénzintézeti szektor vállalataival - árulta el konkrét cégek megnevezése nélkül a szolgáltató egy mai háttérbeszélgetésen.

A beszélgetésen elhangzott, hogy a szolgáltatás bevezetési, tervezési fázisa során egyértelmű előnyökkel szolgált a Microsoft Azure platform a konkurenciával összehasonlítva, mára azonban kiegyenlítettebbé vált a mezőny, így a "hazai terepen" üzemeltetett hibrid felhő szolgáltatás belátható időn belül multiplatformos környezetté válhat.

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 23. 20:40

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.