Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 23. 12:05

A kutyának sem kellett a német T-Systems

Továbbra is képtelen leválasztani magáról a veszteséget termelő T-Systems üzletágat Európa legnagyobb telekommunikációs multija, a Deutsche Telekom. A céget eredetileg idén szeptemberig kellett volna értékesíteni, de a tulajdonos végül érdeklődés hiányában lefújta az egész procedúrát.

Továbbra is képtelen megszabadulni a mára egyértelműen koloncnak tekintett német T-Systemstől az anyavállalat, a Deutsche Telekom - írja céges, belső forrásokra hivatkozva a Handelsblatt. A lap értesülései szerint mostanra gyakorlatilag minden, potenciális érdeklődővel folytatott tárgyalás zsákutcába ért, a menedzsment ezért úgy döntött, hogy a tavaly év végi döntés alapján indult procedúrát inkább lefújja.

A Deutsche Telekomhoz tartozó, frankfurti székhelyű T-Systems International GmbH az egyik legnagyobb rendszerintegrátor Németországban, a 29 ezer munkavállalót foglalkoztató cég ügyfelei között szinte az összes iparág vezető közép- és nagyvállalatai megtalálhatók. A 20 országban - köztük a DT-ITS-en keresztül Magyarországon - jelen lévő vállalat 2020-as árbevétele 4,2 milliárd euró volt.

Fontos leszögezni, hogy a szóban forgó részlegnek cégjogi szempontból nincs köze a Magyar Telekom csoporthoz tartozó T-Systems Magyarország Zrt.-hez.

tsm_iwillnotstop

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

A T-Systems értékesítésének terve alapvetően azért született meg a menedzsment fejében, mivel az üzletág a koronavírus világjárvány idején a távközlési ágazathoz képest számottevő mértékben alulteljesített a Deutsche Telekomon cégcsoporton belül. 

Bár a cég számos, a járványhelyzettel összefüggő egészségügyi projektben részt vett (egyebek mellett a T-Systemshez fűződik az SAP mellett a húszmillió eurós büdzséből fejlesztett német kitettség-értesítő rendszer fejlesztése), a megrendelések száma a válság idején nagyjából a negyedével esett vissza.

A divízió potenciális értékesítéséről német lapok tavaly novemberben írtak legutóbb, akkor még az volt a terv, hogy a Deutsche Telekom idén februárban ül tárgyalóasztalhoz a potenciális kérőkkel, a megállapodást pedig ebben a hónapban nyélbe üthetik a felek.

hottges_2
Tim höttges a kölni digital-x 2022-n (fotó: hwsw)

A T-Systems eladásának kudarca az egyik legfájóbb pont lehet a cégcsoport élére 2014-ben kinevezett vezérigazgató, Timotheus Höttges számára, aki az évek során a világ egyik legértékesebb távközlési multijává emelte a Deutsche Telekomot javarészt az utólag rendkívül sikeresnek bizonyult amerikai beruházási stratégiának köszönhetően.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

3

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.