:

Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 23. 12:05

A kutyának sem kellett a német T-Systems

Továbbra is képtelen leválasztani magáról a veszteséget termelő T-Systems üzletágat Európa legnagyobb telekommunikációs multija, a Deutsche Telekom. A céget eredetileg idén szeptemberig kellett volna értékesíteni, de a tulajdonos végül érdeklődés hiányában lefújta az egész procedúrát.

Továbbra is képtelen megszabadulni a mára egyértelműen koloncnak tekintett német T-Systemstől az anyavállalat, a Deutsche Telekom - írja céges, belső forrásokra hivatkozva a Handelsblatt. A lap értesülései szerint mostanra gyakorlatilag minden, potenciális érdeklődővel folytatott tárgyalás zsákutcába ért, a menedzsment ezért úgy döntött, hogy a tavaly év végi döntés alapján indult procedúrát inkább lefújja.

A Deutsche Telekomhoz tartozó, frankfurti székhelyű T-Systems International GmbH az egyik legnagyobb rendszerintegrátor Németországban, a 29 ezer munkavállalót foglalkoztató cég ügyfelei között szinte az összes iparág vezető közép- és nagyvállalatai megtalálhatók. A 20 országban - köztük a DT-ITS-en keresztül Magyarországon - jelen lévő vállalat 2020-as árbevétele 4,2 milliárd euró volt.

Fontos leszögezni, hogy a szóban forgó részlegnek cégjogi szempontból nincs köze a Magyar Telekom csoporthoz tartozó T-Systems Magyarország Zrt.-hez.

tsm_iwillnotstop

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A T-Systems értékesítésének terve alapvetően azért született meg a menedzsment fejében, mivel az üzletág a koronavírus világjárvány idején a távközlési ágazathoz képest számottevő mértékben alulteljesített a Deutsche Telekomon cégcsoporton belül. 

Bár a cég számos, a járványhelyzettel összefüggő egészségügyi projektben részt vett (egyebek mellett a T-Systemshez fűződik az SAP mellett a húszmillió eurós büdzséből fejlesztett német kitettség-értesítő rendszer fejlesztése), a megrendelések száma a válság idején nagyjából a negyedével esett vissza.

A divízió potenciális értékesítéséről német lapok tavaly novemberben írtak legutóbb, akkor még az volt a terv, hogy a Deutsche Telekom idén februárban ül tárgyalóasztalhoz a potenciális kérőkkel, a megállapodást pedig ebben a hónapban nyélbe üthetik a felek.

hottges_2
Tim höttges a kölni digital-x 2022-n (fotó: hwsw)

A T-Systems eladásának kudarca az egyik legfájóbb pont lehet a cégcsoport élére 2014-ben kinevezett vezérigazgató, Timotheus Höttges számára, aki az évek során a világ egyik legértékesebb távközlési multijává emelte a Deutsche Telekomot javarészt az utólag rendkívül sikeresnek bizonyult amerikai beruházási stratégiának köszönhetően.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 16:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.