Szerző: HIRDETÉS

2022. június 15. 12:41

Hazánkban is elérhetők a Lenovo csoportmunka-eszközei

A koronavírus járvány a legtöbb, helyhez kötött, irodai munkát (is) végző cég számára paradigmaváltást hozhat, a hatékony távoli munkavégzést azonban nem csak az okostelefonok vagy a notebookok támogathatják, hanem az irodai tárgyalókba elhelyezett, akár többféle kollaborációs platformmal kompatibilis célhardverek is, melyekből komplett, modulárisan építkező termékcsaládot hozott létre a Lenovo.

A különféle, kisebb-nagyobb irodai tárgyalókba elhelyezett, csoportmunkát támogató videokonferencia-megoldások egyáltalán nem számítanak új keletű rendszereknek, ám ezeket korábban jórészt az utazási költségek lefaragására használták, jellemzően tehetősebb vállalkozások. A pandémia azonban ezt a piacot is alaposan felforgatta, így hirtelen rendkívül erős igény mutatkozott arra, hogy az otthon maradt munkavállalók egy robusztus kollaborációs platformon keresztül tudjanak hatékonyan együtt dolgozni, melyet lehetőség szerint univerzálisan, eszközfüggetlen módon lehet használni.

A járványveszély enyhülésével ugyanakkor újabb problémára kellett megoldást találni, hiszen számtalan cégnél a hibrid munkavégzés vált alapértelmezetté, a tárgyalókban ülő, illetve a távolról becsatlakozó kollégák közti hatékony kapcsolattartás igénye pedig elhozta az egységesített kommunikációs és kollaborációs platformokra (angol rövidítése alapján UCC) építkező konferenciahardverek korát.

Ebben a mezőnyben - a tárgyalókba szánt konferenciaeszközök terén - számos gyártó van jelen évek óta, ugyanakkor komplex, valóban univerzális, teljes körű megoldásokból jelenleg még meglehetősen szűk a piaci választék. Az egyik legnagyobb név, mely tavaly dobta piacra első, UCC-alapú megoldását, a Lenovo, mely ThinkSmart termékcsaládjaival kis- és közepes tárgyalókhoz kínál csoportmunka-megoldásokat Microsoft Teams vagy Zoom alapokon.

thinksmart_corefullroomkit_teams_largeroom_set2_002

A Lenovo kínálatának gerincét a ThinkSmart Core Room kitek képezik melyekből alapvetően két konfiguráció érhető el, a tárgyalók aktuális felszereltségétől függően. A Teams és Zoom platformokkal kompatibilis audiovizuális eszközökkel már ellátott tárgyalókba a gyártó a vezérlést végző ThinkSmart Core és a Controller párost ajánlja, míg audiovizuális eszközök nélküli tárgyalókba a ThinkSmart Core full room kiteket. 

Előbbi csomag része egy az Intel 11. generációs Core vPro platformjára épülő vékonykliens, mely legfeljebb kettő, 4K felbontású kijelzőt, illetve 4K-s kamerákat, valamint USB-s audioeszközöket támogat. A kis dobozka tervezése jól átgondolt, legalábbis a mérnökök láthatóan figyeltek arra, hogy a kábelcsatlakozók a lehető legdiszkrétebbek legyenek, illetve a klienst egy szabványos VESA-rögzítéssel el lehessen helyezni akár a falon, a megjelenítő mögött is, hogy még kevésbé tűnjön fel a jelenléte.

Ehhez csatlakozik verézlőeszközként (beviteli eszközként) a ThinkSmart Controller, ami lényegében egy mikrofonnal és hangszóróval ellátott, 10,1 hüvelykes képátlójú tablet, fixen rögzített, 10 méteres USB Type-C kábellel.

A ThinkSmart Core full room kitek a fenti két egységen felül tartalmazzák a Lenovo saját fejlesztésű ThinkSmart Bar és ThinkSmart Cam egységeit is. Előbbi voltaképpen egy, a szórakoztatóelektronika világában kapható soundbarokhoz hasonló felépítésű megoldás, mely négy, 20+20W kimeneti teljesítményű hangsugárzóval és 180°-ot lefedő, szintén négy egységből álló mikrofonkonfigurációjával szolgáltat hangot a konferenciák során. 

Az egység hangfeldolgozó processzora zaj- és visszhangszűrő algoritmusokkal teszi még tisztábbá a hangot, illetve további mikforonokkal és hangszórókkal is kiegészíthető - ehhez a vezetékes mellett akár Bluetooth-alapú kapcsolatot is támogatja a ThinkSmart Bar.

A 4K felbontású ThinkSmart Cam a kristálytiszta képminőség mellett olyan, a videokonferenciák során kifejezetten hasznos extrákkal is rendelkezik, mint az autozoom, az automatikus képkivágás, a beszélő követése, a résztvevőszámlálás és a tábla rögzítési mód. A ThinkSmart Bar és a ThinkSmart Cam külön is megvásárolhatók, és akárcsak a rendszer többi komponense, menedzselhetők a ThinkSmart Manager felületen keresztül.

A ThinkSmart megoldásokat Zoom és Teams platformokhoz optimalizálta a Lenovo, ugyanakkor a cég választékában elérhető egy a Google-lel karöltve fejlesztett rendszer, a Google Meet room kit, mely kifejezetten a Google Meet platformját használó cégek számára ajánlott megoldás. Ez a rendszer legfőképpen a hangvisszaadás és hangfeldolgozás tekintetében nyújt kiemelkedőt, köszönhetően a Google saját fejlesztésű jelfeldolgozó processzorának (Google Edge TPU), melyet kifejezetten ehhez a tárgyalótermi környezethez optimalizáltak.

A Lenovo ThinkSmart megoldások és a Google Meet room kitek már Magyarországon is megvásárolhatók. A Lenovo az üzleti termékvonal többi tagjához hasonlóan 3 év jótállást, illetve magyar nyelvű terméktámogatást biztosít az eszközökhöz.

[A Lenovo megbízásából készített, fizetett anyag.]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról