Szerző: Koi Tamás

2021. december 9. 11:16

Megjött az eSIM a Telenorhoz, de nem mindenkinek

A három nagy hazai mobilszolgáltató közül utolsóként a Telenor Magyarországnál is elérhetővé vált az eSIM szolgáltatás, igaz, a lakossági ügyfeleknek tovább kell várniuk arra, hogy eldobhassák meglévő plasztik-alapú SIM-jüket.

Ígéretének megfelelően az év végén bevezette portfóliójába az eSIM szolgáltatást a Telenor Magyarország, ezzel a cseh többségi tulajdonban lévő cég a három nagy hazai operátor közül utolsóként állt a technológia mellé. A cég ugyanakkor egyelőre csak a vállalati ügyfélkör részére biztosítja az újdonságot (a lakossági ügyfeleknek a jövő év első felében válik elérhetővé), melynek legfőbb hasznát széles körben éppen ez a szegmens tapasztalhatja majd meg a jövőben.

A Telenor által most bevezetett eSIM megoldás pont úgy működik, mint a konkurencia által használt rendszer, azaz egy szoftveres megoldással teszi lehetővé, hogy mobilhálózathoz kapcsolódjanak az okoseszközök, és funkcióiban meg is haladják a klasszikus SIM kártyákat: az eSIM funkciói távolról is aktiválhatóak és egyszerre akár 10 előfizetést is képesek kezelni.

esim_phone

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Az eSIM aktiválásához csak internetkapcsolatra van szükség a készüléken, így a Telenor által nyomtatott formában kibocsátott QR kódról az előfizető saját maga aktiválhatja: a digitális termék megvásárlását követően a beüzemelés azonnal elvégezhető.

A szolgáltató weboldalán szereplő információk alapján a telenoros eSIM-re is elsősorban mobilkészülék-fókuszú megoldásként tekint a szolgáltató, mely a legtöbb, a cég által forgalmazott eSIM-képes okostelefonnal kompatibilis (beleértve az Apple eSIM-es iPhone szériáit és a modern Samsung Galaxy okostelefonokat). Az oldalról az is kiderül, hogy az eSIM-igénylés díjmentes és egyelőre csak a vállalati kapcsolattartón keresztül intézhető.

A vállalati ügyfelek egy része számára az eSIM ugyanakkor nem a mobilkészülékek használatának kényelmesebbé, adott esetben biztonságosabbá tétele révén járhat majd előnyökkel. A különféle, mobilhálózaton keresztül internetre csatlakozó eszközök sokaságával rendelkező, ilyen flottákat üzemeltető cégeknél az eszközök beüzemelése lényegesen egyszerűbbé válhat a jövőben, ahogy egy esetleges szolgáltatóváltás is egyszerűen, távolról levezényelhető anélkül, hogy adott esetben akár több ezer terminálban kelljen fizikailag SIM-et cserélni - nem beszélve arról, hogy egyes eszközök méretét tovább lehet csökkenteni, ha elhagyható róluk a fizikai SIM-foglalat.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról