:

Szerző: Koi Tamás

2021. december 9. 11:16

Megjött az eSIM a Telenorhoz, de nem mindenkinek

A három nagy hazai mobilszolgáltató közül utolsóként a Telenor Magyarországnál is elérhetővé vált az eSIM szolgáltatás, igaz, a lakossági ügyfeleknek tovább kell várniuk arra, hogy eldobhassák meglévő plasztik-alapú SIM-jüket.

Ígéretének megfelelően az év végén bevezette portfóliójába az eSIM szolgáltatást a Telenor Magyarország, ezzel a cseh többségi tulajdonban lévő cég a három nagy hazai operátor közül utolsóként állt a technológia mellé. A cég ugyanakkor egyelőre csak a vállalati ügyfélkör részére biztosítja az újdonságot (a lakossági ügyfeleknek a jövő év első felében válik elérhetővé), melynek legfőbb hasznát széles körben éppen ez a szegmens tapasztalhatja majd meg a jövőben.

A Telenor által most bevezetett eSIM megoldás pont úgy működik, mint a konkurencia által használt rendszer, azaz egy szoftveres megoldással teszi lehetővé, hogy mobilhálózathoz kapcsolódjanak az okoseszközök, és funkcióiban meg is haladják a klasszikus SIM kártyákat: az eSIM funkciói távolról is aktiválhatóak és egyszerre akár 10 előfizetést is képesek kezelni.

esim_phone

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az eSIM aktiválásához csak internetkapcsolatra van szükség a készüléken, így a Telenor által nyomtatott formában kibocsátott QR kódról az előfizető saját maga aktiválhatja: a digitális termék megvásárlását követően a beüzemelés azonnal elvégezhető.

A szolgáltató weboldalán szereplő információk alapján a telenoros eSIM-re is elsősorban mobilkészülék-fókuszú megoldásként tekint a szolgáltató, mely a legtöbb, a cég által forgalmazott eSIM-képes okostelefonnal kompatibilis (beleértve az Apple eSIM-es iPhone szériáit és a modern Samsung Galaxy okostelefonokat). Az oldalról az is kiderül, hogy az eSIM-igénylés díjmentes és egyelőre csak a vállalati kapcsolattartón keresztül intézhető.

A vállalati ügyfelek egy része számára az eSIM ugyanakkor nem a mobilkészülékek használatának kényelmesebbé, adott esetben biztonságosabbá tétele révén járhat majd előnyökkel. A különféle, mobilhálózaton keresztül internetre csatlakozó eszközök sokaságával rendelkező, ilyen flottákat üzemeltető cégeknél az eszközök beüzemelése lényegesen egyszerűbbé válhat a jövőben, ahogy egy esetleges szolgáltatóváltás is egyszerűen, távolról levezényelhető anélkül, hogy adott esetben akár több ezer terminálban kelljen fizikailag SIM-et cserélni - nem beszélve arról, hogy egyes eszközök méretét tovább lehet csökkenteni, ha elhagyható róluk a fizikai SIM-foglalat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 5. 07:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.