Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 19. 12:42

Mostantól a Vodafone ügyfelei is kérhetnek eSIM-et

A Magyar Telekom után immár a Vodafone Magyarország ügyfelei is kérhetnek szolgáltatójuktól eSIM-et, mely az évtizedek óta használt fizikai plasztikot váltva teszi lehetővé a felhasználói azonosítást a kompatibilis készülékek esetén.

A tegnapi nappal hivatalosan is bevezette kínálatába az eSIM-et a Vodafone Magyarország, így a hazai operátorok közül már csak a Telenor Magyarország repertoárjából hiányzik az előremutató, plasztikmentes technológia. A cég ráadásul az egyetlen olyan szolgáltató Magyarországon, aki a havidíjas ügyfelek mellett feltöltőkártyásoknak is kínál eSIM-et.

Az új megoldás díjazása kapcsán az online ügyfélszolgálatra korábban téves információ került, így a Vodafone weboldalán található tájékoztató szerint mind az új, mind a meglévő ügyfelek esetén díjmentesen lesz elérhető az eSIM, ám ha a készülék elvesztése, ellopása miatt kell új eSIM-profilt létrehozni, annak díja megegyezik a fizikai SIM-csere hasonló esetekre vonatkozó díjazásával.

esim_2

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Fontos, hogy a Telekom gyakorlatával szemben meglévő, fizikai SIM-et kizárólag a Vodafone valamelyik üzletében, személyes megjelenés esetén cserél a szolgáltató eSIM-re, azaz sem az online, sem a telefonos ügyfélszolgálaton nem lehetséges elindítani a cserefolyamatot. A Vodafone kínálatában szereplő készülékek közül elsősorban az újabb Apple iPhone-ok és Samsung Galaxy Note vagy Galaxy S, Fold vagy Flip modellek használhatók eSIM-mel a szolgáltató tájékoztatása alapján, az Apple Watch viszont nem.

Hazánkban - először teszt jelleggel - három éve vezette be az eSIM-et elsőként a Magyar Telekom, mely azóta is csak havidíjas ügyfelei számára teszi lehetővé a plasztik nélküli előfizetői azonosító használatát. A szolgáltató a HWSW-nek márciusban azt nyilatkozta, hogy addig az időpontig mintegy százezer készüléknél aktiváltak eSIM-et, ami a teljes előfizetői bázis töredéke.

Az eSIM bevezetésével egyedüliként adós Telenor Magyarország továbbra is tartja magát ahhoz, hogy idén bevezeti a technológiát, ám pontosabb részletekkel továbbra sem szolgált a cég.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról