Szerző: Koi Tamás

2020. április 8. 11:51

Holnaptól elérhető az eSIM-es Apple Watch a Telekomnál

Április 9-től újabb eSIM-képes eszközzel bővül a Magyar Telekom kínálata - immár a szolgáltatónál is elérhetővé válik az Apple Watch Series 5 mobilhálózati csatlakozásra is képest változata.

Holnaptól újabb eszközzel bővül a Magyar Telekomnál kapható eSIM-képes termékek egyelőre szerénynek mondható választéka: Hosszú előkészítési és fejlesztési munkálatokat követően érkezik a kínálatba az Apple Watch Series 5 mobilhálózatokra is csatlakozni képes típusa, illetve a hozzá társított eSIM profil. Az előfizetőknek külön díjcsomagra nem, csupán a MultiSIM opcióra lesz szükségük ahhoz, hogy az okosórát a Telekom 4G-s mobilhálózatán is használhassák.

A megszokott plasztiklapkát és a rajta lévő parányi chipet nélkülöző eSIM 2018-ban jelent meg a hazai szolgáltatók közül elsőként és mindmáig egyedüliként a Telekomnál. Az eleinte bevallottan tesztprogram keretében elérhető szolgáltatás kifejezetten viselhető eszközök tulajdonosai számára nyújthatja azt a szabadságot, hogy a hívások fogadásához és kezdeményezéséhez nem kell többé magukkal vinniük okostelefonjukat.

applewatchseries5

Biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum témákkal folytatjuk

Május 18-19-én lesz HWSW free! meetup-sorozat következő állomása.

Biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum témákkal folytatjuk Május 18-19-én lesz HWSW free! meetup-sorozat következő állomása.

Bár az eSIM a szolgáltatónál elsőként a Huawei egyik okosórájával, a Huawei Watch 2-vel jelent meg, később pedig a Samsung Watch eSIM-kompatibilis típusai is feltűntek a kínálatban, a technológia széles körben az Apple iPhone XS, XS Max és XR modelljeinek 2018-as megjelenését követően kezdett el terjedni hazánkban. 

Ugyanebben az évben jelent meg a Telekomnál a MultiSIM szolgáltatás, mely fix havi díjért cserébe lényegében az előfizetéshez tartozó fő kártya klónját állítja elő akár fizikai SIM, akár virtuális eSIM formátumban. A MultiSIM szolgáltatás az Apple okosóráihoz fejlesztett Watch alkalmazáson belül megrendelhető és aktiválható, a folyamathoz ezúttal nincs szükség QR-kódos érvényesítésre. 

a címlapról