Szerző: Asztalos Olivér

2021. augusztus 10. 11:43

Háromszorosára ugrott a Western Digital nyeresége

Nagyon jó negyedévet tudhat maga mögött a WDC. A különféle háttértárakat gyártó vállalat forgalma és nyeresége egyaránt nőtt.

A Western Digital 4,91 milliárdos bevételt könyvelt el a második naptári negyedévben, amely 15 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 4,29 milliárd dollárt. A vállalat nyeresége lényegesen nagyobb mértékben nőtt, a 622 millió dolláros nettó profit ugyanis mintegy 320 százalékkal haladja meg a tavalyi 148 milliót. Ehhez hozzá járul, hogy a haszonkulcs 6,5 százalékponttal 31,8 százalékra javult. Nem csoda, hogy David Goeckeler, a WDC elnök-vezérigazgatója abszolút elégedett vállalata teljesítményével.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Első számú konkurensével, vagyis a Seagate-tel ellentétben a Western Digital a kliensekbe szánt háttértárak piacán tudott nagyobb mértékben nőni. A konzumer merevlemezekből és SSD-kből befolyt 2,16 milliárd dolláros összeg 13 százalékkal múlja felül a 2020 hasonló időszakában elért 1,9 milliárdot. A WDC szerint a notebookokba és asztali gépekbe szánt HDD-k mellett az SSD-kre is számottevően nőtt az igény. A felhasználási területet illetően pedig a gaming, a videós rendszerek, illetve a személygépjárművek jelentették a húzóágazatokat.

wdc

Az adatközpontokba szánt termékek és megoldások kategóriája 6 százalékos javulást mutat az előző év hasonló időszakához képest. Ennek hála a tavalyi 1,68 milliárd dolláros bevételhez képest 1,77 milliárd folyt be a Western Digital kasszájába. A gyártó megjegyzi, hogy kapacitásrekordot könyvelhetett el a nagyvállalati termékek kategóriájában: a 104 exabájtos leszállított kapacitás minden korábbi értéket felülmúl.

Utóbbi nem meglepő, az elmúlt hónapokban publikált különféle piackutatásokból és jelentésekből már látszott, hogy szokatlanul sok kiszolgáló (és tároló) fogyott, amelyek számottevő részébe merevlemezek (is) kerültek. Közleményében a WDC megjegyzi, hogy a nagyvállalati SSD-i iránt is nőtt az igény, miközben a flash-alapú termékek egy újabb nagy felhőszolgáltató adatközpontjába kerültek be.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.