Szerző: Hlács Ferenc

2021. március 31. 11:43

Új biztonsági funkciókkal erősít a GitHub

A privát repositorykba is jön a stabil secret scanning funkció.

Két új biztonsági funkcióval erősíti a Advanced Security szolgáltatásának kínálatát a GitHub: a szolgáltatás béta címkével egy Security Overview, vagy biztonsági áttekintés felülettel bővül, eddig tesztelés alatt álló, a privát repositorykat célzó secret scanning funkciója pedig stabil formában is elérhetővé válik.

A secret scanning bétáját a vállalat már tavaly májusban bejelentette, azzal a privát repositorykban tárolt titkok, például különböző tokenek, API kulcsok kutathatók fel, így minimalizálhatók az általuk jelentett potenciális biztonsági kockázatok. Utóbbi megoldást a nyilvános tárhelyeken a Microsoft tulajdonában lévő cég már évek óta alkalmazza, mostantól pedig a secret scanning a privát repókban is stabil formában elérhető.

ghso

Popszakma, hackerek, menőzés

A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Popszakma, hackerek, menőzés A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

A funkció a cég több mint 35 partnerének tokenjeit képes elcsípni, illetve API-t és webhookokat is biztosít a scan riasztások automatizált kiküldéséhez - emellett a kódok készítőit és az adminisztrátorokat is figyelmezteti ha a fenti titkok valamelyikét a repositorykban helyeznék el. Az újítás a GitHub Enterprise Cloudban már elérhető, illetve a GitHub Enterprise Server 3.1-gyel is megérkezik.

A GitHub Security Overview megoldása is rajthoz áll, igaz, még béta verzióban. Az új felületen a cég egy helyre gyűjti a kezelt repositorykban a code scanning, secret scanning, illetve a Dependabot által felfedezett biztonsági kockázatokat, illetve arról is jelentést készít, mely tárhelyeken nincsenek megfelelően konfigurálva a biztonsági funkciók. Az adminisztrátorok különböző szűrőket is beállíthatnak, ha csak bizonyos repositoryk biztonsági állapotát vizsgálnák, illetve azok egyéni áttekintésére is lehetőség van. A Security Overview bétáját és a stabil secret scanning funkciót a GitHub Advanced Securityt használó ügyfelek vehetik igénybe.

A sorozat október 17-i, első állomásán az AWS-ben már elérhető generatív AI megoldásokat vesszük nagyító alá. Sőt egy ígéretes, hazai felhasználásméréssel foglalkozó startup is itt debütál majd!

a címlapról

sar ügy

1

Az NMHH is figyeli a francia iPhone gate-et

2023. szeptember 29. 11:17

Egyelőre továbbra sincs bizonyíték arra, hogy az iPhone 12 felhasználókat az egészségügyi határértéket meghaladó sugárzás éri.