Szerző: Hlács Ferenc

2020. március 18. 10:35

Letölthető a stabil GitHub Mobile

A GitHub mobileszközökre szánt kiadása elhagyja a béta címkét, Androidon és iOS-en is.

Kilépett a béta fázisból a GitHub mobilalkalmazása, annak stabil verzióját már bárki letöltheti mind az Apple App Store-ból, mind pedig a Google Play Store alkalmazásboltból. A Microsoft tavaly, novemberben, a GitHub Universe konferencián jelentette be az alkalmazás első, publikus bétáját, amely első körben iOS-re érkezett meg. Ezt januárban követte az androidos kiadás, mára pedig mindkét platformon elérhetők a stabil verziók.

A GitHub Mobile segítségével a platformot használó mintegy 40 millió fejlesztőnek lehetősége nyílik mobilon is kezelni a bejövő értesítéseket, az appal továbbá ellenőrizhetők a közzétett kódok, ellenőrizhetők és összefésülhetők a pull requestek, illetve visszajelzések is megoszthatók. A stabil kiadásban a függőben lévő feladatok egy érintéssel befejezettnek jelölhetők, vagy későbbre tolhatók, mindezt igény szerint világos, vagy sötét üzemmódban, okostelefonon és táblagépen egyaránt.

githubmob

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Arra persze a cég sem számít, hogy a fejlesztők mobileszközeiken kódolnak majd, mindenesetre a projektek követéséhez út közben és a kollaborációhoz hasznos lehet az új mobilapp - különösen, miután a stabil verzióban továbbá már az egyes projektekhez tartozó kódoknál a soronkénti kommentelésre is lehetőség van, Andorid és iOS platformokon is.

A cég szerint a béta címkés rajt óta rengeteget faragtak a szoftveren, az appból több mint 200 bugot gyomláltak ki. Az alkalmazást egy 60 ezer fős tesztelői közösség vette górcső alá, akik összesen mintegy 35 ezer kommenttel segítették a fejlesztők munkáját. A későbbiekben a Github Mobile további funkciókkal bővül, ezek kapcsán a vállalat a közeljövőben egy részletes ütemtervet tesz majd közzé. A GitHub Mobile tehát már élesben is bevethető, az külön feliratkozás nélkül, ingyenesen letölthető a fenti alkalmazásboltokból.

 

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról