Szerző: Hlács Ferenc

2019. szeptember 20. 14:30

Kódanalízis-platformot vett a Microsoft

Az ismeretlen összegért akvirált, a biztonsági hibák kiszűrését segítő Semmle-t a GitHubba tervezi integrálni a redmondi vállalat.

Bevásárolt a Microsoft, a vállalat ismeretlen összegért megvette a Semmle névre hallgató kódanalízis-platformot amelyet a GitHub üzletágba tervez beágyazni. A Semmle segítségével az egyes kódbázisokban hatékonyan fedezhetők fel a különböző hibák, sebezhetőségek - ezeket a képességeket pedig a Microsoft tervei szerint a GitHub munkamenetekbe is beépjti.

A 2006-ban alapított Semmle egy eredetileg az Oxfordi Egyetemen indult projekt spinoffja, amely a felvásárlás előtt összesen 31 millió dollárt kalapolt össze befektetőitől. A cég forráskód-elemző megoldásait a Microsoft mellett többek között a Google, az Uber, sőt a NASA is jó ideje használja, számos nyílt forrású projekttel egyetemben. A vállalat tavalyi éve kifejezetten pörgős volt, az időszak alatt megduplázta ügyfelei számát, a szolgáltatás nyílt forrású felhasználása pedig tízszeresére növekedett.

mssemmle_(1)

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Ahogy a GitHub termékmendzsmentért felelős alelnöke, Shanku Niyogi fogalmaz, a Semmle-vel a biztonsági szakértők sokkal egyszerűbben találhatják meg az egyes szoftverek potenciális sebezhetőségeit, még nagyméretű kódbázisok esetében is. A megoldással, amennyiben a szakértők felfedeznek egy adott hibatípust, gyorsan megtalálható a kódban az összes azzal megegyező, vagy ahhoz hasonló hiba, ezzel egy füst alatt potenciális sebezhetőségek egész osztályait gyomlálhatók ki.

A felek arról egyelőre nem beszéltek, a Semmle pontosan mekkora összegért cserélt gazdát. A bekebelezett vállalat szerint mindenesetre a felvásárlás nem lesz hatással a jelenlegi ügyfélkörre, még a GitHubbal tervezett szoros integráció lezárultát követően sem, a felhasználók változatlanul folytathatják munkájukat az eddigi megszokott módon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról