Szerző: HWSW

2019. szeptember 18. 10:19

9 hónapot kapott az Exchange Server 2010

Megnyújtja a támogatási ciklust a Microsoft, január helyett októberben jön a vég.

Kilenc hónappal nyújtja meg az Exchange Server 2010 támogatási periódusát a Microsoft, a korábban ismert 2020 január 14-i dátum helyett 2020 október 13-ig jönnek majd ingyenes biztonsági frissítések a szoftverhez.

A döntés oka prózai: a Microsoft egyértelműen látja, hogy a felhasználó szervezetek nem haladnak jól a termék lecserélésével. "Tudjuk, hogy sokan nem zárták még le a frissítést újabb termékre on-premises vagy lépték meg a nagyobb ugrást a felhőbe az Office 365-tel és az Exchange Online-nal. Ezt észben tartva meghosszabbítjuk a támogatást 2020 október 13-ig, hogy időt adjunk az Exchange Server 2010-et használó ügyfeleknek a migráció lezárására".

Maradhatsz a földön...

A migráció egyébként eléggé fájdalmas folyamat ha on-premises maradnánk: az Exchange 2010-ről ugyanis nem lehet közvetlenül a legfrissebb Exchange 2019-re váltani, ez a migrációs útvonal nem támogatott. Helyette közbe kell iktatni vagy a 2013-as vagy a 2016-os kiadást, amelyekről már lehet a legújabb kiadást is telepíteni - vette észre a ZDnet. Ezzel összehasonlítva a felhős migráció már annyira nem is fájdalmas, arról ugyanis gondoskodott a Microsoft, hogy az Office 365 felé egyetlen lépésben lehessen mozogni.

exchange-server-2010-c

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A 9 hónapos hosszabbítással az Exchange Server 2010 "szavatossága" immár egy napon ér véget az Office 2010 és a SharePoint 2010 támogatásának végével. Sok szervezet ezeket jellemzően egyetlen közös projekten belül migrálja újabb verzióra, így nagy könnyebbséget jelenthet, hogy az összes termék azonos (hosszabb) lejárattal bír.

Némi meglepetésre a Microsoft nem hosszabbította meg viszont a levelezőszerver alatt futó operációs rendszer támogatási periódusát: az Exchange Server 2010 alatt jellemzően Windows Server 2008 vagy 2008 R2 fut, ezek támogatási periódusa pedig januárban lejár. Opcióként a Microsoft két utat kínál: ha a levelezőszervert felmigráljuk az Azure felhős infrastruktúrájára, akkor három év ingyenes további biztonsági frissítés jár hozzá. Vagy frissíthetünk modernebb, még támogatott operációs rendszerre (az egyetlen opció a Windows Server 2012 R2, ennél újabbat az Exchange Server 2010 nem támogat).

Mi történik október után?

Az Exchange Server 2010 jelenleg a "kiterjesztett támogatás" periódusát éli. Ebben az időszakban a szoftver rendszeres biztonsági frissítéseket kap, funkcionális újdonságokat azonban már nem. A periódus végével megszűnik teljesen a támogatás, vagyis immár biztonsági frissítések sem érkeznek. A Microsoftnak van ugyan egy speciális programja, a különösen lassan migráló szervezetek vehetnek maguknak további extra támogatást, amely fokozatosan egyre magasabb összegért cserébe még egy ideig nyújt frissítéseket.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.