:

Szerző: mrsla

2000. október 31. 13:51

KDE2 install tapasztalatok

Tegnapi kérésemre érkezett néhány tanács a KDE2 installal kapcsolatban. Íme:

Mandrake 7.1
Szevasz!
Olvasom itt a problémát, hogy 7.1 Mandrake alá nem megy fel a KDE2. Ez nem véletlen, mivel a KDE2-t ha jol tudom, csak Mandrake 7.2 alá csomagolták rpm-be. Amugy a 7.2 éppen kijott tegnap. Addig is, amig nem sikerul az uj Mandrake-t beszerezni, a kovetkezoket tudom javasolni:
  • bzip2-1.0.1-6mdk.i586.rpm
  • htdig-3.1.5-6mdk.i586.rpm
  • lesstif-0.31.4-5mdk.i586.rpm
  • mandrake_desk-7.2-18mdk.noarch.rpm
  • menu-2.1.5-42mdk.i586.rpm
  • menudrake-0.2-4mdk.i586.rpm
  • rpm-3.0.5-27mdk.i586.rpm
  • qt2-2.2.1-3mdk.i586.rpm
    Ezekre kell frissiteni minimum ahhoz, hogy a KDE2 feltelepuljon. A fenti csomagokat mind le lehet szedni az rpmfind.net-rol. Szivem szerint en is kiraknám öket valahova, de sajnos nincs nyilvános ftp helyem vagy honlapom.
    Üdv: Németh Balázs, Budapest

    Suse
    Hello,
    Irtad, hogy kerdesek mellett szivesen olvasol sikertortenetet is. Az enyem az volt. Letoltottem mindent az ftp://ftp.suse.com/pub/suse/i386/KDE2/update_for_7.0  URL-rol (a mirror segitsegevel). Itt van egy script, ami mindent elvegez, igy kb. 2 perccel a letoltes vege utan mar futott a KDE2. A "startx kde2" parancs segitsegevel inditottam, es bar nem sokmindent probaltam ki, de idaig egesz mukodokepesnek tunt.
    Bye, CzP

    Redhat
    Csa! Nagy nehezen sikerult feltenni a kde2-t, bar rpm-ben volt ;-) A gondot az okozta, hogy nem volt installerem kulon, mert azt nem csinaltak hozza, vagy ftp-n nem talaltam meg. Letoltottem a csomagokat, aztan le kellett toltenem a hozza valo uj qt-t (verzio: qt-2.2.1-5), mert ami a RedHat7-hez van, az regebbi. Ezutan ugye a honszeretett X+GNOME paros alatt a Desktop Switching Tool (DST) -lal atconfigoltam, hogy a KDE2 -t inditsa el legkozelebb (ket kattintas). Kiirta, hogy jolvan, restart X, aztan mehet. Nem ment, mondanom se kell. Megoldas:
    Amikor a DST lefutott, akkor a $HOME -ba krealt egy futtathato file-t: ..Xclients

    Ennek tartalma a kovetkezo:

    #!/bin/bash

    # Created by Red Hat Desktop Switcher

    if [ -e "$HOME/.Xclients-$HOSTNAME$DISPLAY" ]; then
        exec $HOME/.Xclients-$HOSTNAME$DISPLAY
    else
        exec $HOME/.Xclients-default
    fi

    Mivel alapbol nekem nem letezett az $HOME/.Xclients-default , ezert egy kis keresgeles utan megtalaltam az alabbi futtathato file-t: /usr/share/apps/switchdesk/Xclients.kde2
    Ennek tartalmat atirtam a kovetkezore (csak az eleresi utakat kellett atirni):

    #!/bin/sh

    # Created by Red Hat Desktop Switcher
    export PATH=/usr/bin:$PATH
    export KDEDIR=/usr/include/kde
    exec /usr/bin/startkde

    Ebbol a file-bol csinaltam egy $HOME/.Xclients-default nevu futtathato file-t, ami tartalmilag megegyezik az Xclients.kde2 futtathato file-lal.
    Ekkor mar startx-szel elindult a KDE2, es rulez. Foleg a bongeszo... Meg minden :-) Megjegyzem, hogy a RedHat7-esemen elozoleg irmagja sem volt a KDE-nek, tehat lehet, hogy aki  upgrade-el, annak  mar ezek a problemak nem merulnek fel, es amugy is lehet, hogy egyszerubben is meg lehet ezt oldani.
    Bye, KohiNoor

    Debian ügyben is jött levél (Peter Tarbajtól-tól). Véleménye , hogy nem túl körültekintően állították össze Potatora a KDE2-t. A problémák szerintem abból adódnak, hogy amikor a Potato megjelent, még licensz problémák voltak a KDE-vel. Azóta ez megoldódott, és az unstable-be be is kerültek a szükséges csomagok. A dolog lényege, hogy a Potato alá nem megy fel a KDE2. Ám az unstable disztribben minden szükséges csomag létezik. Én a következő csomagokat tettem fel (az unstable-ből), hogy a kde2 menjen:
  • libc6_2.1.95-1.deb
  • libmng_0.9.2-3.deb
  • libnss-db_2.1.92-1.deb
  • libstdc++2.10-glibc2.2_2.95.2-17.deb

    Mindenkinek köszönöm aki vette a fáradtságot, hogy írjon.
  • Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

    a címlapról

    Hirdetés

    Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

    2024. április 25. 21:18

    A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.