Szerző: Habók Lilla

2017. május 19. 13:00

Forintosít az Apple

Nem lehet tudni az időpontot és a váltás árfolyamát, de hamarosan az Apple forintban fogja megjeleníteni az alkalmazások, a szolgáltatások és a különböző előfizetések árait.

Megváltozik a devizanem a magyarországi App Store-ban, iTunes Store-ban, iBooks Store-ban, Apple Musicon és iCloud-tárhelyen, a jelenlegi eurós ár helyett a jövőben minden terméket az ország devizanemének megfelelően, vagyis ebben az esetben forintban fog jelezni a webáruház - tájékoztatta email üzenetben vásárlóit az iTunes. A változtatáshoz a cég nem kötött határidőt, és azt sem lehet tudni, hogy milyen árfolyamon fogja átváltani az eurót, mennyibe fognak kerülni például az "egydolláros appok" - amelyeknek eurós átváltásán pár hete változtatott a cég, így a magyaroknak is 0,99 euró helyett 1,09 eurót kellett fizetni, de még a forintos árat nem lehet tudni. A korábbi bejelentés csak az App Store-ra és az appon belüli vásárlásra vonatkozott, a devizaváltás azonban minden mást is érint.

Nem csak az oldalon feltüntetett árakat érinti a devizamódosítás, hanem természetesen az előrendeléseket és az előfizetéseket is ezentúl magyar forintban fogja kiszámlázni a rendszer. Ilyen automatikusan megújuló költség lehet az Apple Music-tagság, az Apple News-ra, újságra vagy magazinra szóló előfizetés, az App Store-ban megtalálható alkalmazások előfizetése, továbbá a különböző internetes szolgáltatások tagsági vagy előfizetési díja, úgy mint az HBO NOW, a Spotify, a Netflix, a Pandora vagy a Hulu - az előfizetésekről, módosításukról és lemondásukról itt található információ.

Ezenkívül a meglévő iTunes-ajándékegyenlegek is az új helyi devizában jelennek meg, de az Apple figyelmezteti a felhasználókat, hogy a devizaátváltás során esetleg problémákat lehet majd tapasztalni az áruházi kredit megtekintése, felhasználása vagy beváltása során. Emiatt a cég arra kéri a vásárlókat, hogy "az első adandó alkalommal váltsák be ajándékegyenlegeiket" - az aktuális egyenleg így tekinthető meg különböző eszközökről.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Ha valakinek nem sikerül módosítani az országot vagy a régiót az iTunes Store-ban, az App Store-on vagy az iBooks Store-ban, annak számos oka lehet, mint például a le nem járt kikölcsönzött tartalmak, a függőben lévő visszatérítése vagy az aktív előfizetések - hogy ilyen esetekben mi a teendő, arról az Apple a támogatói oldalon ír bővebben.

Az Apple folyamatosan vezeti be az országok saját devizanemeit, decembertől például már bevezette a cég a maláj ringgitet és az egyiptomi fontot - a maláj cikk szerint a frissítés után jobban jártak, az egydolláros appokért 4,40 ringgit helyett 3,90-et kell fizetniük. Magyarországgal egy időben pedig a romániai vásárlók is értesültek arról, hogy hamarosan lejben fognak megjelenni az Apple szolgáltatásain belül megjelenő árak, de a váltás időpontjáról őket sem értesítette a cég.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.

GEMINI

3

Licencelné az Apple a Google generatív MI modelljét

2024. március 18. 10:34

A Google Gemini hozná el a generatív képességeket az iPhone-okra, legalábbis már zajlanak az erről szóló tárgyalások. A részleteket egyelőre még nem véglegesítették a felek.