Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Végre mobilon is átadja a kormányt a felhasználóknak a Netflix

Hlács Ferenc, 2016. május 10. 16:16
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Már manuálisan is szabályozható a streamelt tartalom minősége a Netflix mobilalkalmazásában. A felhasználók négy opció közül választhatnak, adatforgalmi keretüknek megfelelően - nem tudni miért várt idáig a cég.

hirdetés

Halad a korral a Netflix, a streaming szolgáltató végre lehetővé teszi, hogy mobilalkalmazásaiban a felhasználók korlátozzák a nézett videók minőségét, saját igényeiknek - illetve adatforgalmi kereteiknek megfelelően. A vállalat ezzel behozta lemaradását a konkurens streaming megoldások mögött, amelyek túlnyomó része már jó ideje lehetőséget ad a felbontás kiválasztására felhasználóinak, elég csak a mobilos YouTube-ra gondolni.

A Netflix eddig másodpercenként 600 kilobites bitrátával továbbította a filmeket, illetve tévéműsorokat a mobileszközökre, ez nagyjából három órányi tartalmat jelent gigabájtonként - a vállalat szerint így érhető el legjobb minőség-adatforgalom egyensúly. A szolgáltatás mobilalkalmazásaiban, mind iOS-en, mind Androidon, a jövőben is ez marad az alapértelmezett minőség, ugyanakkor a beállítások menüben már lehetőség lesz manuálisan is kiválasztani a kívánt értéket. A cég itt a csak Wi-Fis lehetőség mellett négyféle opciót ad, ezek az "alacsony", azaz gigabájtonként mintegy 4 órányi tartalmat biztosító üzemmód, a 2 órányi videót adó "közepes", és az egy óra filmnézésre elegendő "magas" minőség, valamint lehetőség van a "korlátlan" opció bepipálására is, értelemszerűen ez adja a legjobb minőségű videót, ugyanakkor használatát a cég csak adatforgalmi korlát nélküli csomagoknál ajánlja - az opció akár 20 percenként 1 gigabájt vagy annál nagyobb forgalmat is generálhat.

Hogy az újonnan bevezetett lehetőségek pontosan milyen felbontást jelentenek, a vállalat egyelőre nem közölte, ez az érték ugyanakkor a Netflix kapcsolódó blogposztja szerint a későbbiekben akár változhat is, miután folyamatosan dolgoznak a hatékonyabb tömörítési, illetve streaming megoldásokon. A Wi-Fis streaminget a lépés természetesen nem érinti, ott az app mindig a lehető legjobb minőségű tartalom megjelenítésére törekszik.

Egyelőre rejtély, hogy a vállalat miért várt egészen mostanáig a funkció bevezetésével. Könnyen lehet, hogy a cég igyekezett mindenhol konziszents felhasználói élményt nyújtani az előfizetőknek, vagy épp magát akarta megkímélni a véletlenül magas minőségre állított videókkal tempósan fogyasztott mobiladat miatt panaszkodó felhasználók hadaitól - de akár a rohamosan növekvő méretű és felbontású mobilkijelzők is megdobhatták az igényt a jobb minőségű streamelt tartalomra. Aki kipróbálná az új opciókat, a Netflix app legújabb frissítésének telepítését követően már megteheti.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!