Szerző: Gálffy Csaba

2016. március 23. 09:30

Ötlettől a validálásig: online workshopot indítunk

Új témával és új formátummal jelentezik április 5-én, 18 órakor a HWSW és az IT Factory közös képzéssorozata. A következő állomáson egyetlen, 2 órás online előadásban ismerkedünk meg a prototipizálás alapfogalmaival, eszközeivel és munkafolyamataival.

HIRDETÉS

Nem minden ötletből érdemes mobilalkalmazást fejleszteni - erre az igazságra sokan csak túl későn, a fejlesztés utolsó méterein jönnek rá, sok száz vagy sok ezer befektetett munkaóra után. De mi lenne, ha az ötletet még a fejlesztés kezdetén meg tudnánk mutatni a felhasználóknak és még azelőtt összegyűjthetnénk a visszajelzéseket, mielőtt zsákutcába futnánk?

A megoldás a prototipizálás - olyan villámgyorsan összerakható felületek készítése, amelyek már-már appnak látszanak, és ami még fontosabb, úgy is viselkednek. Ezt már fókuszcsoportok, egyszerű felhasználók kezébe lehet adni, a visszajelzéseket pedig vissza lehet csatornázni a fejlesztés menetébe. Igen, szélsőséges esetben ez azt is jelentheti, hogy az ötlet már ennél a pontnál megbukik, és mehetünk vissza az ötletelő szobába. Ez persze fájdalmas, de jobb ilyenkor, mint egy-két év múlva, a nagy rajtot követően jönne az arconcsapás.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A validációhoz (mert így hívják a fenti folyamatot) tehát kipróbálható prototípusra van szükség. Szerencsére ma már egyszerűen és gyorsan elő lehet állítani egy ilyet, a mai eszközökkel az app ötletét odáig el lehet vinni, hogy adatokat gyűjthessünk és validálhassuk elképzeléseinket. Az ehhez használatos eszközök és a felhasznált munkafolyamatok megismerésében nyújt segítséget a gyakorlat-orientált előadásunk, melyet április 5-én, kedden 18 órakor a budapest.mobile fejlesztői Facebook-csoport szabadúszó fejlesztői és mobilos szakemberei tartanak meg.

A 2 órás gyakorlat-orientált online workshopon lépésről-lépésre vesszük végig ezt a folyamatot. Az ötletek összegyűjtése és feldolgozása után elleshetsz néhány technikát, amivel kijelölheted azokat a feature-öket, amelyek a leendő app lényegét jelentik majd. Ezt a drótvázrajzolás és néhány képernyő designja követi, hogy aztán megépíthessük a pár kódsorból álló prototípust. Végül a tesztelés és a mérés jön, így megismerhetjük a potenciális felhasználókat és a viselkedésüket az alkalmazásban.

Az előadás mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az esemény rögzítésre is kerül, az elkészült videó utólag is visszanézhető, így ha nem tudod élőben követni, akkor erre később is szakíthatsz időt. Az online részvétel mellett nagyon korlátozott számban helyszíni, tantermi helyek is rendelkezésre állnak.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 00:06

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.