Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Húsz tévécsatornával bővül a MinDig TV Extra

Koi Tamás, 2014. augusztus 14. 11:03
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Sikerrel zárultak a tárgyalások az Antenna Hungária és a tartalomtulajdonosok közt, melynek köszönhetően az ősztől jelentősen bővülhet a fizetős MinDig TV Extra csatornakínálata. Az új csatornák többsége országosan elérhető lesz, a maradék pedig a hálózat bővítésével válik hozzáférhetővé országos szinten.

hirdetés

Október elsejétől két, nemrég bekapcsolt multiplexen (D és E) összesen 22 új csatornával bővül a fizetős MinDig TV Extra kínálata, miközben két csatorna eltűnik a kínálatból, vagyis számszerűen hússzal több csatorna lesz elérhető a jelenlegihez képest. A júniusban állami kézbe került cég teljes csatornaválasztéka ezzel 55-re bővül, melyből három HD-ban, a többi SD-ben fogható tető- vagy szobaantennával és beltéri egységgel, vagy akár dekóderkártyát fogadó és megfelelő tunerrel ellátott tévékészülék segítségével.

A D jelű multiplexen összesen 13 új csatorna elindításával az Antenna Hungária jelentősen kibővíti a MinDig TV Extra szolgáltatás Alap- és Családi csomagját. Az új országos multiplex a korábbi hálózatokkal (A, B és C jelű multiplexek) megegyező, 99 százalékos lakossági lefedettséggel rendelkezik, a csatornákat ugyanúgy 90 telephelyről sugározza a társaság.


A pécsi TV-torony: 2015-ig korlátozottan működhet az E multiplex

Az Alapcsomagot illető legjelentősebb változás, hogy a Családi csomagból átkerülnek ide a Super TV2 és RTL II programok, a SportKlub helyett bekerül a DIGI Sport 1 csatorna, illetve a Sláger TV (korábbi Nóta TV). A Családi csomagból kikerül az Universal Channel és a History Channel, ezzel párhuzamosan viszont olyan csatornákkal bővül a kínálat, mint például a FOX, Paramount Channel, Filmbox, Discovery Channel, TLC, Viasat6 és Viasat History. A bővítéssel egy időben mind az Alap, mind a Családi csomag ára megemelkedik, előbbié havi bruttó 300, utóbbié havi bruttó 400 forinttal (havidíjas rendszerben, listaárral számolva, ez első három hónap akciós ára után).

Az E jelű multiplexen négy különböző kiegészítő csomagban összesen kilenc új, többségében ismeretterjesztő, sport- és filmcsatornát indít a cég, mely minicsomagok az Alap- vagy Családi műsorcsomagra történő élő előfizetés mellé választhatók. Az E jelű multiplex lakossági lefedettsége a jelenlegi kiépítésben a többi hálózattól eltérő lesz, a programokat 35 telephelyről sugározza a társaság.

Bár az Antenna Hungária korábban felvetette annak a lehetőségét, hogy a hálózat bővítésével az ingyenesen fogható MinDig TV szolgáltatás kínálata is bővülni fog, ezúttal csak fizetős csatornák kerültek a repertoárba. A multiplexek kapacitását figyelembe véve ugyanakkor rendelkezik még valamennyi tartalékkal a társaság, mely lehetőséget ad az ingyenes kínálat későbbi bővítésére.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!