Szerző: Koi Tamás

2014. augusztus 14. 11:03:00

Húsz tévécsatornával bővül a MinDig TV Extra

Sikerrel zárultak a tárgyalások az Antenna Hungária és a tartalomtulajdonosok közt, melynek köszönhetően az ősztől jelentősen bővülhet a fizetős MinDig TV Extra csatornakínálata. Az új csatornák többsége országosan elérhető lesz, a maradék pedig a hálózat bővítésével válik hozzáférhetővé országos szinten.

Október elsejétől két, nemrég bekapcsolt multiplexen (D és E) összesen 22 új csatornával bővül a fizetős MinDig TV Extra kínálata, miközben két csatorna eltűnik a kínálatból, vagyis számszerűen hússzal több csatorna lesz elérhető a jelenlegihez képest. A júniusban állami kézbe került cég teljes csatornaválasztéka ezzel 55-re bővül, melyből három HD-ban, a többi SD-ben fogható tető- vagy szobaantennával és beltéri egységgel, vagy akár dekóderkártyát fogadó és megfelelő tunerrel ellátott tévékészülék segítségével.

A D jelű multiplexen összesen 13 új csatorna elindításával az Antenna Hungária jelentősen kibővíti a MinDig TV Extra szolgáltatás Alap- és Családi csomagját. Az új országos multiplex a korábbi hálózatokkal (A, B és C jelű multiplexek) megegyező, 99 százalékos lakossági lefedettséggel rendelkezik, a csatornákat ugyanúgy 90 telephelyről sugározza a társaság.


A pécsi TV-torony: 2015-ig korlátozottan működhet az E multiplex

Az Alapcsomagot illető legjelentősebb változás, hogy a Családi csomagból átkerülnek ide a Super TV2 és RTL II programok, a SportKlub helyett bekerül a DIGI Sport 1 csatorna, illetve a Sláger TV (korábbi Nóta TV). A Családi csomagból kikerül az Universal Channel és a History Channel, ezzel párhuzamosan viszont olyan csatornákkal bővül a kínálat, mint például a FOX, Paramount Channel, Filmbox, Discovery Channel, TLC, Viasat6 és Viasat History. A bővítéssel egy időben mind az Alap, mind a Családi csomag ára megemelkedik, előbbié havi bruttó 300, utóbbié havi bruttó 400 forinttal (havidíjas rendszerben, listaárral számolva, ez első három hónap akciós ára után).

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel.

Az E jelű multiplexen négy különböző kiegészítő csomagban összesen kilenc új, többségében ismeretterjesztő, sport- és filmcsatornát indít a cég, mely minicsomagok az Alap- vagy Családi műsorcsomagra történő élő előfizetés mellé választhatók. Az E jelű multiplex lakossági lefedettsége a jelenlegi kiépítésben a többi hálózattól eltérő lesz, a programokat 35 telephelyről sugározza a társaság.

Bár az Antenna Hungária korábban felvetette annak a lehetőségét, hogy a hálózat bővítésével az ingyenesen fogható MinDig TV szolgáltatás kínálata is bővülni fog, ezúttal csak fizetős csatornák kerültek a repertoárba. A multiplexek kapacitását figyelembe véve ugyanakkor rendelkezik még valamennyi tartalékkal a társaság, mely lehetőséget ad az ingyenes kínálat későbbi bővítésére.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 28. 07:31

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.