Szerző: Koi Tamás

2014. június 13. 08:10

Sorra vonul ki a régiós piacokról a DIGI

Egyre több régiós országban szünteti be részben vagy egészében tevékenységét a román RCS&RDS tulajdonában álló DIGI. A cég most éppen a cseh műholdas érdekeltség eladását ütötte nyélbe.

Egyre több régiós érdekeltségéből száll ki a milliárdos romániai magyar vállalkozó, Teszári Zoltán vezette RCS&RDS, mely DIGI márkanéven üzemeltet vezetékes és vezeték nélküli szolgáltatásokat többek közt Magyarországon, Romániában, Csehországban és Szerbiában. A szolgáltató lapértesülések szerint most a cseh műholdas érdekeltségén adott túl, a vásárló egy helyi milliárdos érdekeltségi körébe tartozó cég.

A cseh leányvállalat műholdas ügyfélbázisának értékesítéséről a román Ziarul Financiar értesülései szerint a felek már alá is írták az előzetes megállapodást, a tranzakció értéke azonban egyelőre nem ismert. A lap úgy tudja, hogy a vevő egy helyi milliárdos, Petr Lamich cége, a Lama Csoport, mely a tavalyi évét nagyságrendileg 530 millió eurós forgalommal zárta. Arról egyelőre nincs hír, hogy az RCS&RDS helyi érdekeltségű sportcsatornáit érinti-e a tranzakció.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A román multi az utóbbi időszakban több régiós érdekeltségétől is megvált, így tavaly a szlovák műholdas üzletágát is átadta a Slovak Telekomnak, illetve Horvátországból is kivonult részlegesen. A szolgáltató két legnagyobb piaca Románia és Magyarország maradt, a honi piacon a vezetékes szolgáltatások és műholdas platform mellett mobilszolgáltatást is üzemeltet a cég.

A Digi Magyarországon a hatóság aktuális statisztikái szerint a vezetékes hangátviteli piacon 9,7, a vezetékes internetpiacon 14, a tévészolgáltatások piacán pedig (technológiafüggetlenül) 23 százalékos részesedéssel bír. A cég Magyarországon 31 százalék feletti részesedésével a legnagyobb műholdas szolgáltatónak számít, részesedése azonban az elmúlt három évben csaknem 14 százalékponttal esett vissza ebben a szegmensben.

A cseh és szlovák piacokon az eltérő piaci szerkezet mellett a szolgáltató soha nem tudott olyan számottevő ügyfélbázist felépíteni, mint akár Magyarországon, akár Romániában, vélhetően ez vezetett a cégcsoport azon döntéséhez, hogy lemond ezekről az országokról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról