Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Nem állunk le! Alkalomazott AI és mobilfejlesztői meetupokkal várunk mindenkit április 29-30-án az Ankertben.

Szeptemberben lesz az Xbox One hivatalos hazai premierje

Bodnár Ádám, 2014. március 18. 14:47
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Magyarországon idén szeptemberben kezdődik az Xbox One hivatalos forgalmazása, adta hírül a Facebook-oldalán a Microsoft helyi képviselete. Egyelőre csak a premier hónapja biztos, semmi más.

hirdetés

Az Egyesült Államokban és egy tucat további országban tavaly ősszel debütált az Xbox One, az első nap eladott egymillió példány jól mutatja, milyen várakozásokkal tekintett a gép elé a piac. A rajt idején a HWSW arra tippelt, a magyarországi premier 2014 második felében lesz, ez az információ most már hivatalosan is megerősítést nyert, a magyar Microsoft a Facebookon adta hírül, hogy a debütálás szeptemberben lesz. Hazánk olyan országokkal együtt kapja meg a konzolt mint Csehország, Dánia, Dél-Afrika, Hollandia, Írország, Japán, Lengyelország, Oroszország, Svédország és Törökország.

Most is kapható, miért várjak akkor szeptemberig?

Xbox One-t persze most is lehet vásárolni Magyarországon, az EU-tagságunk egyik előnye, hogy az áruk szabadon mozoghatnak az országok között, így senki sem gátolhatja meg a kereskedőket abban, hogy más országokból importáljanak és értékesítsenek például olyan játékkonzolokat, amelyek nincsenek a multik hivatalosan forgalmazott termékeinek listáján. Ez a helyzet az Xbox One-nal is, amely szinte a premier óta kapható kisebb-nagyobb, videojátékokra szakosodott üzletekben, nagyjából 165 ezer forintos végfelhasználói áron.

A hivatalos magyarországi értékesítés viszont azt jelenti, hogy a forgalmazás minden olyan csatornán megkezdődik, ahol jelenleg is árulnak Xbox 360-at, az új konzol bekerülhet a nagy elektronikai áruházláncok és akár a hipermarketek kínálatába is. Másrészt a Microsoft fogja biztosítani a garanciális ügyintézést, amelyet most a konzolt "saját szakállukra" behozó üzletek kell kezeljenek. Érdemes tudni, hogy a boltokban megvásárolt Xbox One konzolok hibája esetén jelenleg csak a bolthoz fordulhat a vásárló és tisztán az üzlet belátására van bízva, a panaszokat hogyan kezeli.

A hivatalos forgalmazás kezdete azt is jelenti, a Microsoft csapata átveszi a garanciális ügyintézést - az Xbox 360 esetében egy magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálaton kell bejelenteni a hibát, a vállalat futárt küld az elromlott gépért és a megjavított konzolt vissza is juttatja a tulajdonoshoz. A magyar forgalmazással együtt elindul a magyar nyelvű terméktámogatás is: ha valakinek problémája akad a géppel - nem csak garanciális meghibásodás, hanem bármilyen gond, akár a használattal, konfigurációval, online fizetéssel például -, magyar nyelven beszélő ügyfélszolgálatosoktól kérhet segítséget. Az Xbox ökoszisztémában használható online fizetési megoldásokat is lokalizálják majd.

Kevés konkrétum

A megjelenés hónapján kívül azonban egyelőre kevés konkrétumot tudni az Xbox One rajtjáról, a Microsoft későbbre ígért tájékoztatást az olyan alapvető kérdésekkel kapcsolatban is, mint a fogyasztói ár -úgy tudjuk, a részletek kisimításán most is dolgoznak a cég és a partnerei. Később dől el az is, a magyarországi piaci bevezetés körül mekkora felhajtást csapnak és milyen kedvezményes konstrukciók lesznek elérhetők (pl. játékkal egybecsomagolt konzol).

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalomazott AI és mobilfejlesztői meetupokkal várunk mindenkit április 29-30-án az Ankertben.