Szerző: Gálffy Csaba

2013. december 3. 14:35

Leépítésre készül a T-Systems

A kiszivárgó információk szerint a következő három évben mintegy 4000 munkahely szűnne meg, nem tudni, hogy a konszern hazai jelenlétét ez mennyiben érinti.

Munkahelyeinek mintegy 7,5 százalékától készül megválni a T-Systems - tudta meg belső forrásokra hivatkozva a Reuters. A hírszolgálat szerint a vállalat még nem döntött az átszervezések pontos nagyságáról, a jelen állás szerint a nemzetközi konszern 53 ezer munkahelyéből mintegy négyezer fog megszűnni a következő három évben. Az egyelőre nem tiszta, hogy a munkahelyeket jelenleg betöltő alkalmazottak sorsa mi lesz, a konszern természetes elvándorlással akarja-e megszüntetni a munkahelyeket, vagy csoportos elbocsátásra is sor kerül majd.

A Handelsblatt német gazdasági napilap korábban arról tudósított, hogy az informatikai szolgáltatásokkal és konzultációval foglalkozó óriásvállalat mintegy 6000 munkahelyet számol fel. A Reuters belső informátora ezt úgy pontosította, hogy a végleges szám "közelebb lesz a 4000 munkahelyhez". A Reuters szerint a Deutsche Telekom 1949 óta nem hajtott végre elbocsátásokat, a most bejelentett leépítés így valóban történelmi hagyományokat borítana meg, amennyiben az érintett alkalmazottakat valóban kirúgja a cég.

A kiszivárgott feljegyzés szerint a leépítésre a "meglepő sarkokból" indult versenyhelyzet miatt kényszerült a vállalat. A Reinhard Clemens elnök-vezérigazgató által szignózott dokumentum szerint "a következő hetekben a cég az előrehaladott elképzeléseket fogja majd közölni, később pedig a pontos lépéseket is kommunikálni fogja", így várhatóan a december közepén esedékes felügyelőbizottsági megbeszélés után többet is közöl majd a vállalat.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát?

Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát? Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

A T-Systems dolgozóinak jelentős részét Németországban foglalkoztatja, a mintegy 53 ezer munkavállalóból 29 ezret ott alkalmaz. Azt egyelőre nem tudni, hogy nemzetközi eloszlásban hogyan áll össze a 4000 munkahelyet érintő átszervezés, így kérdéses, hogy ez csupán a németországi jelenlétre, vagy globálisan az összes leányszervezetre vonatkozik majd.

A Reuters értesülését a T-Systems tulajdonosa, a Deutsche Telekom nem kommentálta.

A 6 alkalmas, 18 órás, online képzés május 2-án indul. Az élő képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról