:

Szerző: Bodnár Ádám

2013. október 31. 09:53

November 6: bemutatkoznak a Microsoft új szoftverei

Október közepén rajtoltak el világszerte a Microsoft új termékei, a Windows 8.1, a Windows Server 2012 R2, az új Visual Studio és System Center, valamint elérhetővé vált a SQL Server 2014 új nyilvános előzetese is. A Microsoft Magyarország szokásához híven egy nagyszabású eseményen mutatja be a termékeket a hazai szakembereknek.

November 6-án a budapesti Aréna Plazában tartja termékbejelentő és -bemutató konferenciáját a Microsoft Magyarország, az esemény főszereplői az október közepén elrajtolt új szoftverek lesznek. Egyszerre három esemény zajlik majd egy időben és helyszínen, a Windows 8.1 és a Visual Studio újdonságait egy fejlesztői rendezvényen prezentálja a Microsoft, az új szerverinfrastruktúrát az üzemeltetőknek mutatja be a cég, valamint lesz egy adatbázis és BI szekció, ahol a SQL Server 2014 legfontosabb újdonságai adják az előadások gerincét.

Fejlesztők és üzemeltetők, ide!

A fejlesztői rendezvény központja természetesen a Windows 8.1 és a Visual Studio 2013. Az érdeklődők összesen hat előadásban láthatják meg, milyen újdonságokat kínál számukra az új operációs rendszer,  mik változtak a felhasználói felületen, milyen új API-kat kapott a szoftver, hogyan érdemes rá üzleti alkalmazásokat vagy éppen játékokat fejleszteni, az elkészült szoftvereket hogy kell a piactéren publikálni és miképp érdemes őket értékesíteni. Ezeket a témákat a Microsoft munkatársai mellett további hazai szakemberek prezentálják. A fejlesztői esemény részletes programja itt tekinthető meg, a linken regisztrálni is lehet rá. Az előadásokat élőben csak a helyszínen lehet követni, a felvételeket és prezentációkat az eseményt követő hetekben teszik elérhetővé a szervezők.

A szerverinfrastruktúra szekcióban összesen öt nagyobb lélegzetvételű előadásra kerül sor. A témák között szerepel a Windows Server 2012 R2 újdonságai, a Hyper-V fejlesztései, a Windows Azure nemrég indult infrastruktúraszolgáltatásának bemutatása, a hibrid felhő koncepció megvalósítása Azure és System Center segítségével, illetve a vállalati mobilitással kapcsolatos kérdések. A szerverinfrastruktúra szekció házigazdája Gál Tamás. az előadók között pedig a Microsoft-szakemberek mellett a Cisco és az S&T munkatársai is megtalálhatók. Az ingyenes eseményre itt lehet jelentkezni.

Adatbázis és BI szekció

Az új szerverinfrastruktúra mellett külön szekciót kap a SQL Server 2014, amely a Microsoft új generáció adatbázisa és az üzletiintelligencia-platform alapja. A SQL Server 2014 egyik legfontosabb újdonsága az in-memory feldolgozási képesség, amelyet egy alapjaiban újraírt tárolómotor segítségével valósított meg a Microsoft. Ez nem alkalmaz page-eket, így magasabb lehet a párhuzamos műveletvégző képessége, ami a memória sebességével és alacsony késleltetésével kombinálva több tízszeres teljesítménynövekedést eredményez a korábbi SQL Server változatokhoz képest.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az adatbázis teljesítményét érintő újdonságok mellett szó lesz arról, hogy lehet olyan eszközökkel felruházni a haladó felhasználókat, amelyekkel akár vállalati szintű riportok készítésére alkalmas adatmodellek állíthatók elő. Látható lesz a gyakorlatban az új Power BI portfólió részét képező Power Query, melynek segítségével különböző adatforrásokból érhetőek el, és transzformálhatóak az adatok, valamint a Power Pivot és Power View, illetve a látványos földrajzi vizualizációt lehetővé tevő Power Map is.

A konferencián szóba kerül az Office 365 szolgáltatásra épülő Power BI, aminek segítségével kezdeti beruházás nélkül lehet egy komplett BI rendszert felépíteni, és bemutatkozik a Power Q&A is, ami természetes nyelven megfogalmazott kérdésekre nyújt információt, vizuális formában. Az adatbázis-szekciót a SQL Server Enterprise kiadásának magas rendelkezésre állást biztosító két képességének, a Transparent Data Encryptionnek és az Online Restore-nak a részletes bemutatása zárja majd. A BI szekcióba ezen a linken lehet regisztrálni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 19:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.