Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Egyszerűsödik a UPC új generációs tévés szolgáltatása

Koi Tamás, 2013. augusztus 06. 15:26
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Egyszerűsítené, egyben olcsóbbá tenné vadonatúj tévés platformját a Liberty Global, a UPC tulajdonosa. A Horizont eddig két európai országban dobták csak piacra, de idén ősszel bővül a szolgáltatás elérhetősége - ám a rendszer egyelőre túl drága és sok is még vele a probléma.

Működési struktúráját tekintve egyszerűsíteni kívánja tavaly ősszel útnak indított tévés platformját a Liberty Global, mely több európai érdekeltség mellett a UPC Magyarországnak is a tulajdonosa. A Horizon névre keresztelt, fejlett kényelmi extrák egész garmadáját felvonultató platform hosszú évek fejlesztéseként jött létre, ám a megalkotását létrehozó szemléletet mára túlhaladta a technológia. A szolgáltató célja a kezdetektől egy bivalyerős, mindent tudó set-top box létrehozása volt, a cég azonban mostanra belátta, hogy a felhőalapú szolgáltatások sokkal olcsóbban üzemeltethetők, ráadásul további előnyökkel járnak.

A Liberty Global éppen ezért úgy döntött, hogy a rendszert, illetve az alapjául szolgáló, a Cisco tulajdonában álló NDS Snowflake interfészt felhőalapú megoldásként kívánja üzemeltetni hosszabb távon, az ezzel kapcsolatos első technológiai tesztek múlt héten sikerrel zárultak Londonban, a szolgáltató főhadiszállásán. Mike Fries, a vállalatcsoport vezérigazgatója a cég múlt heti elemzői konferenciája során közölte, a felhőalapú megoldás sokkal egyszerűbbé teszi a rendszer továbbfejlesztését, nem utolsósorban pedig jóval olcsóbb set-top boxok kellenek az üzemeltetéséhez.

A Horizon Achilles-sarka ugyanaz, amit korábban a legfőbb előnyének tartott a társaság: a Liberty Global a Snowflake interfész alá a Samsung és az Intel bevonásával egy bivalyerős set-top boxot tervezett, melynek képességei a streamelésen, a műsorrögzítésen és a lineáris tévénézésen túl kiterjednek az otthoni médiatartalmak tárolására, valamint a hálózati központ (router) funkcióinak ellátására.

A platformot először Hollandiában és Svájcban indította útjára a helyi leányvállalatok útján a Liberty Global, ám eleve hosszas késedelmek árán tudott csak rajtolni a rendszer, melyet azóta többször kénytelen volt szoftveresen javítani a szolgáltató. Fries a kezdeti hibákkal kapcsolatban múlt héten közölte, a Horizon gyermekbetegségei természetesek és minden hasonló komplexitású rendszert érintenek.

A szolgáltatásra egyébként a két említett országban eddig 270 ezren fizettek elő, a Horizon emellett heteken belül elérhetővé válik Németországban és Írországban is. A magyarországi bevezetésről egyelőre nem tudott információval szolgálni a UPC Magyarország.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.