Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Egy nap az aktuális IT-kihívások és -megoldások jegyében

HWSW, 2013. június 14. 09:28
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés

Június 26-án érkezik Budapestre a Dell Solutions Tour programsorozata, amelyen keresztül az érdeklődők megtudhatják, milyen válaszokat nyújt a Dell a legégetőbb vállalati informatikai kihívásokra. A rendezvény ez alkalommal a mobilitás, a cloud, a big data és a biztonság témaköreivel foglalkozik.

A virtualizációs technológiák és az automatizáció fejlődése segítette elő a felhőalapú megoldások elterjedését. Az önkiszolgáló, rugalmas, használat alapján számlázott számítási felhő hatékony megoldást kínál több különféle informatikai problémára, azonban számos kérdést is felvet. Egy adatközpont nem változik "magától", egyik napról a másikra önkiszolgáló, automatizált, rugalmas és használat alapján számlázható felhővé. A Dell rendezvényén szó lesz a felhőbe vezető útról, illetve azokról a termékekről és szolgáltatásokról, amelyek segítségével a felhasználók megtehetik a szükséges lépéseket.

A privát mellett a nyilvános felhők használata is terjed, egyre több cég vesz igénybe publikus felhőszolgáltatást, például szolgáltatásként biztosított szoftvert, platformot vagy infrastruktúrát. Számos különféle okból dönthetnek a szervezetek egy ilyen megoldás mellett, például alkalmanként ki kell egészíteni a meglevő erőforrásokat csúcsterhelés idején, vagy egyszerűen olcsóbb a szolgáltatás, mint a helyi beszerzés és üzemeltetés. Természetesen a publikus cloudok használatának is vannak buktatói, illetve az sem mellékes, hogyan kapcsolódik egy ilyen szolgáltatás a cég vérkeringésébe. A Dell eseményén ebbe is betekintést nyerhetnek a látogatók.

A felhőkkel párhuzamosan egyre erősödő trend a vállalati mobilitás - az okostelefonok és tabletek vállalati használata ma már egyáltalán nem számít ördögtől valónak. Az elemzők szerint a következő lépcsőfok a "bring your own device" (BYOD) lesz, amikor az alkalmazottak a saját készülékeiket használják munkára. A kutatócégek egyetértenek abban, hogy a saját eszközök használata a szervezetek és a dolgozók számára is sok előnnyel jár. Az alkalmazottak az általuk kedvelt és ismert készülékeken dolgozhatnak, ami javítja a morált, növeli a termelékenységet és csökkenti a technológiával szembeni ellenérzéseket. A vállalat pedig csökkentheti kiadásait, ha például nem vásárol dolgozóinak külön céges telefont.

A mobil eszközök céges infrastruktúrába történő beillesztése azonban számos problémát is felvet, például a biztonság, a felügyelet vagy a törvényi megfelelőség területén. Ha ezek az eszközök privát tulajdonban vannak, az egyúttal azt jelenti, hogy a céges üzemeltetésnek nincs felettük teljes kontrollja, és a korábban bevált, szinte mindent megtiltó biztonsági és felügyeleti szemlélet nem alkalmazható rajtuk. A Dell azt ígéri, segít megválaszolni a legfontosabb kérdéseket, és olyan, jól használható rendszereket ad az ügyfelek kezébe, amelyek segítségével biztonságosan engedélyezhetik a saját tulajdonú eszközök használatát, akár a céges adatok feldolgozására és tárolására is.

A biztonság alapvető kérdés a felhő és a mobilitás esetében egyaránt. Ez a két technológiai trend alapjaiban változtatja meg a vállalati IT-biztonsággal kapcsolatos személetmódot is, hiszen a szervezet határain kívülre juttatja az információkat. Korábban nagy hangsúlyt kaptak a szervezetek biztonsági rendszereiben a határvédelmi megoldások, tűzfalak és behatolásérzékelők. A cégen kívül használt mobil eszközökön vagy éppen a nyilvános felhőben azonban ezek már nem alkalmazhatók, és az adatbiztonsági kérdéseket is újra kell gondolni. A Dell ebben is segítséget nyújt ügyfelei számára.

A Dell Solutions Tour rendezvény az érdeklődők számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A plenáris előadások mellett a fenti témákkal foglalkozó szekcióelőadások kaptak helyet a programban.  Az eseményen, a Dell először mutatja be Magyarországon a PowerEdge VRTX rendszert, az első kimondottan távoli és kisméretű irodai környezetek számára tervezett egységesített informatikai megoldást, amely vállalati szintű funkciókat biztosít, helytakarékos kivitelben. További információ és programterv elérhető a rendezvény weboldalán, ahol regisztrálni is lehet.

Dell Solutions Tour 2013

Dátum: 2013. június 26. szerda 09:00 -16:00

Helyszín: Millenáris Park, „D” épület (Budapest, Kis Rókus utca 16-20.)

Előadók:

 • Anja Monrad, Executive Director & General Manager, CEE, Dell, EMEA Emerging Markets
 • David Spruyt - Regional Sales Director Hungary, Baltic & Iceland, Dell, EMEA Emerging Markets
 • Dienes-Oehm Tivadar – Dell Country Manager, Hungary
 • Wojciech Glownia, General Manager Eastern Europe & CIS Dell, EMEA Emerging Market
 • Tony Wand – ESO Business Management Team Director
 • Sid Sehdev - End User Computing Solutions Business Manager
 • Tomasz Wieczorek - CEE Enterprise Product Manager Poland & CEE, Dell, EMEA Emerging Markets
 • Marius Purice - Next Generation Data Center Solutions Consultant Eastern Europe & CIS, Dell | PLE EMEA Emerging Markets
 • Dalibor Kruljac -  Regional Manager CEEP Dell | SonicWALL EMEA
 • Manfred Maierhofer - Sales Director Alps & Eastern Europe Wyse
 • Lance Lasse Longreen, Network Enterprise Technologist, Dell - Europe,
  Middle East, Africa
 • Janusz Hajdul - Services Delivery Director, Central and Eastern Europe (CEE)
 • Kovács Tamás - Enterprise Business Manager, Dell Magyarország

Regisztráció az eseményre:

http://www.etouches.com/ehome/index.php?eventid=63296&

[A Dell megbízásából készített anyag.]

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.