Szerző: HIRDETÉS

2013. június 14. 09:28

Egy nap az aktuális IT-kihívások és -megoldások jegyében

Június 26-án érkezik Budapestre a Dell Solutions Tour programsorozata, amelyen keresztül az érdeklődők megtudhatják, milyen válaszokat nyújt a Dell a legégetőbb vállalati informatikai kihívásokra. A rendezvény ez alkalommal a mobilitás, a cloud, a big data és a biztonság témaköreivel foglalkozik.

A virtualizációs technológiák és az automatizáció fejlődése segítette elő a felhőalapú megoldások elterjedését. Az önkiszolgáló, rugalmas, használat alapján számlázott számítási felhő hatékony megoldást kínál több különféle informatikai problémára, azonban számos kérdést is felvet. Egy adatközpont nem változik "magától", egyik napról a másikra önkiszolgáló, automatizált, rugalmas és használat alapján számlázható felhővé. A Dell rendezvényén szó lesz a felhőbe vezető útról, illetve azokról a termékekről és szolgáltatásokról, amelyek segítségével a felhasználók megtehetik a szükséges lépéseket.

A privát mellett a nyilvános felhők használata is terjed, egyre több cég vesz igénybe publikus felhőszolgáltatást, például szolgáltatásként biztosított szoftvert, platformot vagy infrastruktúrát. Számos különféle okból dönthetnek a szervezetek egy ilyen megoldás mellett, például alkalmanként ki kell egészíteni a meglevő erőforrásokat csúcsterhelés idején, vagy egyszerűen olcsóbb a szolgáltatás, mint a helyi beszerzés és üzemeltetés. Természetesen a publikus cloudok használatának is vannak buktatói, illetve az sem mellékes, hogyan kapcsolódik egy ilyen szolgáltatás a cég vérkeringésébe. A Dell eseményén ebbe is betekintést nyerhetnek a látogatók.

A felhőkkel párhuzamosan egyre erősödő trend a vállalati mobilitás - az okostelefonok és tabletek vállalati használata ma már egyáltalán nem számít ördögtől valónak. Az elemzők szerint a következő lépcsőfok a "bring your own device" (BYOD) lesz, amikor az alkalmazottak a saját készülékeiket használják munkára. A kutatócégek egyetértenek abban, hogy a saját eszközök használata a szervezetek és a dolgozók számára is sok előnnyel jár. Az alkalmazottak az általuk kedvelt és ismert készülékeken dolgozhatnak, ami javítja a morált, növeli a termelékenységet és csökkenti a technológiával szembeni ellenérzéseket. A vállalat pedig csökkentheti kiadásait, ha például nem vásárol dolgozóinak külön céges telefont.

A mobil eszközök céges infrastruktúrába történő beillesztése azonban számos problémát is felvet, például a biztonság, a felügyelet vagy a törvényi megfelelőség területén. Ha ezek az eszközök privát tulajdonban vannak, az egyúttal azt jelenti, hogy a céges üzemeltetésnek nincs felettük teljes kontrollja, és a korábban bevált, szinte mindent megtiltó biztonsági és felügyeleti szemlélet nem alkalmazható rajtuk. A Dell azt ígéri, segít megválaszolni a legfontosabb kérdéseket, és olyan, jól használható rendszereket ad az ügyfelek kezébe, amelyek segítségével biztonságosan engedélyezhetik a saját tulajdonú eszközök használatát, akár a céges adatok feldolgozására és tárolására is.

A biztonság alapvető kérdés a felhő és a mobilitás esetében egyaránt. Ez a két technológiai trend alapjaiban változtatja meg a vállalati IT-biztonsággal kapcsolatos személetmódot is, hiszen a szervezet határain kívülre juttatja az információkat. Korábban nagy hangsúlyt kaptak a szervezetek biztonsági rendszereiben a határvédelmi megoldások, tűzfalak és behatolásérzékelők. A cégen kívül használt mobil eszközökön vagy éppen a nyilvános felhőben azonban ezek már nem alkalmazhatók, és az adatbiztonsági kérdéseket is újra kell gondolni. A Dell ebben is segítséget nyújt ügyfelei számára.

A Dell Solutions Tour rendezvény az érdeklődők számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A plenáris előadások mellett a fenti témákkal foglalkozó szekcióelőadások kaptak helyet a programban.  Az eseményen, a Dell először mutatja be Magyarországon a PowerEdge VRTX rendszert, az első kimondottan távoli és kisméretű irodai környezetek számára tervezett egységesített informatikai megoldást, amely vállalati szintű funkciókat biztosít, helytakarékos kivitelben. További információ és programterv elérhető a rendezvény weboldalán, ahol regisztrálni is lehet.

Dell Solutions Tour 2013

Dátum: 2013. június 26. szerda 09:00 -16:00

Helyszín: Millenáris Park, „D” épület (Budapest, Kis Rókus utca 16-20.)

Előadók:

  • Anja Monrad, Executive Director & General Manager, CEE, Dell, EMEA Emerging Markets
  • David Spruyt - Regional Sales Director Hungary, Baltic & Iceland, Dell, EMEA Emerging Markets
  • Dienes-Oehm Tivadar – Dell Country Manager, Hungary
  • Wojciech Glownia, General Manager Eastern Europe & CIS Dell, EMEA Emerging Market
  • Tony Wand – ESO Business Management Team Director
  • Sid Sehdev - End User Computing Solutions Business Manager
  • Tomasz Wieczorek - CEE Enterprise Product Manager Poland & CEE, Dell, EMEA Emerging Markets
  • Marius Purice - Next Generation Data Center Solutions Consultant Eastern Europe & CIS, Dell | PLE EMEA Emerging Markets
  • Dalibor Kruljac -  Regional Manager CEEP Dell | SonicWALL EMEA
  • Manfred Maierhofer - Sales Director Alps & Eastern Europe Wyse
  • Lance Lasse Longreen, Network Enterprise Technologist, Dell - Europe,
    Middle East, Africa
  • Janusz Hajdul - Services Delivery Director, Central and Eastern Europe (CEE)
  • Kovács Tamás - Enterprise Business Manager, Dell Magyarország

Regisztráció az eseményre:

http://www.etouches.com/ehome/index.php?eventid=63296&

[A Dell megbízásából készített anyag.]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról