Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Víz alatt is fotóz a Samsung Galaxy S4 Active

Hlács Ferenc, 2013. június 07. 10:16
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Hivatalosan is bejelentette Galaxy S4 Active készülékét a Samsung. A vállalat szerint a víz- és porálló okostelefon extrém körülmények között is megállja a helyét, és elsősorban a túrázókat, sportolókat célozza. A cég új terméke teljesítmény tekintetében kevéssel marad el az eredeti S4 mögött, a masszív külső alatt erős belső lapul.

A Samsung hivatalosan is bemutatta Galaxy S4 készülékének Active változatát, amelyet a telefonjukat viszontagságosabb körülmények között használóknak szán. A vállalat szerint a kütyü a "legzordabb hegyi ösvényeket és a legvadabb folyókat" bejáró aktív felhasználók élményét hivatott tovább fokozni, akik számára fontos a folyamatos kapcsolat.

Az LTE antennával ellátott eszköz, IP67-es védelmet kapott, azaz jól bírja a rázkódást, víz- és porálló, a fürdőkádba ejtve - amennyiben az nem mélyebb egy méternél - fél órát is kibír. A kütyü érthető módon a mezei S4-nél valamivel vaskosabb, teljesen zárt házzal érkezik, sőt hátlapján a rögzítő csavarokat sem rejtették el, ami maszkulin külsőt kölcsönöz. A Galaxy S4 Minivel ellentétben az új S4-variáns a teljesítmény terén sem köt kompromisszumokat, majdnem olyan erős, mint kevésbé ellenálló testvére.

Az okostelefont négymagos 1,9 gigahertzes Qualcomm Snapdragon processzor hajtja, amihez 2 gigabájt RAM társul. Előlapi kamerája 2, hátoldali pedig 8 megapixeles, utóbbi mellé egy LED vaku is került és a Bluetooth 4.0 és az NFC csatlakozási lehetőségek is befértek a páncél alá. Arról, hogy a 2600 mAh-s akkumulátor meddig bírja majd, egyelőre nem tudni, reméljük nem lesz ok panaszra, hiszen az üzemidő a vadonba szánt eszköznél különösen fontos tényező. A készülék 16 gigabájt belső tárhellyel rendelkezik, amiből - ahogy a gyártó ezúttal sietve közölte - 11,25 GB használható fel, de microSD-kártyával akár plusz 64 GB tárterület is elérhető, hogy biztosan legyen elég hely a hegymászós oktatóvideók számára.

A telefon öt hüvelykes kijelzője 1920x1080 pixel felbontású TFT panel, Gorilla Glass 3-mal felvértezve, ami a Samsung "Glove Touch" technológiájának köszönhetően kesztyűben is használható. A széria többi darabjánál megszokott, egy fizikai és két kapacitív helyett, itt három fizikai gombot találunk, ami ugyancsak egyszerűbbé teszi a munkáskesztyűvel, vagy a jégcsákány nyelével történő használatot. A kamera "Aqua Mode" opciót is kapott, aminek segítségével víz alatt is készíthetők fényképek, sőt a kütyüben még beépített barométer is található. A megszokott Galaxy S4 funkcióktól sem kell teljesen elbúcsúzni, közülük jó néhány, mint a Smart Stay, Air View vagy az Air Gestures az S4 Active-on is elérhető, akárcsak a TouchWiz UI. A készülék már nyáron kapható lesz, 4.2.2-es Android verzióval a fedélzetén.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.