Szerző: Dojcsák Dániel

2013. március 20. 11:08

Itt az első minősített magyar Google Analytics partner

Magyarországon elsőként szerezte meg az AALL (Allstars Analytics) a Google Analytics Certified Partner besorolást - jelentette be a budapesti digitális analitikai tanácsadó cég alapítója Bánóczy Zoltán.

A Google Analytics egy olyan analitikai és mérési rendszer, amivel a digitális adatokkal, webes felületekkel dolgozó cégek mély betekintést nyerhetnek a közönségük viselkedésébe vagy éppen a marketingosztály hatékonyságába. Azon túl, hogy a weboldalak látogatottságát és a látogatások forrását könnyedén lehet követni akár laikusok számára is, komplex, kifinomult megoldásokkal változatos tudás nyerhető ki az online forgalmi adatokból.

A bonyolult rendszerek felállításához és üzemeltetéséhez pedig magasabb szintű szaktudás szükséges, ami nagyon ritkán van meg a vállalatoknál helyben, a finomhangolás és az analitikai rendszerek tervezése többnyire a kiemelt Analytics-partnerek asztala. A Google által kiadott hivatalos minősítés lényege, hogy az ilyen téren laikus ügyfelek nyugodt szívvel bízhassák rá adataikat, üzletmenetüket egy tanácsadócégre. A GACP minősítés megszerzése rengeteg előkészületet, tanulást, pénzt kíván, a cégen belüli tudást a Google hosszadalmas vizsgáztatással, tesztekkel méri.

Bánóczy Zoltán

Egész Európában mindössze 126 cég rendelkezik GACP minősítéssel, s ezek közül az első magyar cég az AALL. A környező országok közül így már csak Szlovákiában, Szlovéniában és a többi délszláv országban nincs helyi kompetencia ezen a téren. Igaz Ausztriában is csak 3, Csehországban 4, Lengyelországban pedig 6 minősített tanácsadó van. A hazai webes cégek közül némelyik anyacége egyébként rendelkezik a GACP-minősítéssel, mint például a kirowski-isobaron belül működő iProspect, vagy az EMC Consulting.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Superweek webanaltikai konferenciát is szervező Bánóczy Zoltán cégével kapcsolatban említésre méltó hír az is, hogy március közepétől soraiban tudhatja a hosszú évekig a Google dublini irodájában működő európai Search Quality team tagjaként, majd egyik vezetőjeként dolgozó Nebehaj Viktort, akit a Szlengblogról, Nyelvész Józsiként is ismerhet a magyar blogfogyasztó közönség. Nebehaj az elmúlt évben az Aegis Media hongkongi irodájának digitális részlegén töltött be vezető pozíciót, innen tér haza Magyarországra az AALL-hoz, ahol a nemzetközi üzletfejlesztésért lesz felelős.

Nebehaj Viktor

A Google Analytics Certified Partner minősítéssel egyébként számos előnyt élvez majd a Google analitikai rendszerével kapcsolatban az AALL. Azon túl, hogy a hivatalos címer használatával messziről is több bizalmat kaphat a cég, hozzáférhetnek a Google belső fejlesztési terveihez, béta funkciókhoz és egyéb forrásokhoz idő előtt. Exkluzív belső eseményeken és képzéseken sajátíthatják el a piac előtt az újdonságokat, illetve a nehezen megoldható technikai problémák kezeléséhez is erősebb támogatást élveznek.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról