Szerző: Koi Tamás

2013. január 23. 13:50

Megújult a RIM mobilmenedzsment-rendszere

A Research in Motion egy héttel a BlackBerry 10 platform rajtja előtt elérhetővé tette legújabb vállalati okostelefon-menedzsment rendszerét, a BlackBerry Enterprise Service 10-et. Az újdonságok közt szerepel a keresztplatformos támogatás, valamint a BlackBerry 10 számos egyedi funkciójának a kezelése.

A Research in Motion (RIM) mától elérhetővé tette (nagy)vállalati és kormányzati partnereinek a vállalati mobilmendzsment-portfólió legújabb termékét, a BlackBerry Enterprise Service 10-et (BES 10). Az új menedzsment rendszer biztonságos és hatékony mobilflotta-kezelést nyújt a vállalatoknak immár nem csak a BlackBerry készülékeket érintően, hanem az androidos és az iOS-es telefonokhoz is. A BES 10 emellett olyan egyedi funkciókat kezel, melyek a BlackBerry 10 operációs rendszerrel jelennek meg a piacon.

A BES 10 a RIM korábbi vállalati szervertermékeihez hasonlóan képes menedzselni az akár több ezres vállalati okostelefon-flottákat, attól függetlenül, hogy a készülékek a cég, vagy a dolgozó tulajdonában állnak. A termék segítségével a vállalati rendszergazdák távolról felügyelhetik a készülékek működését, csoportházirend-szerűen szabályozhatják a működési környezetet, végül de nem utolsósorban a BES 10 biztonságos hozzáférést kínál a vállalat belső hálózatához is. A szoftver teljes hierarchikus csoportmenedzsment-funkciót is kínál Active Directory integrációval, a rendszergazdák mindezeket a funkciókat egy webes konzolon keresztül érhetik el.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A BlackBerry Enterprise Service 10 összes vállalati biztonsági funkciója ugyanakkor csak az új, jövő héten érkező BlackBerry 10-alapú okostelefonokkal használható ki. A BES 10 így például támogatja a BlackBerry Balance nevű megoldást, mely lehetővé teszi, hogy a cégek a dolgozók tulajdonában lévő készülékeken létrehozzanak egy olyan, menedzselt, biztonságos területet, mely teljesen szeparáltan működik a privát területtől. A dolgozók így vállalati és céges e-mailjeiket, adataikat és alkalmazásaikat egymástól teljesen elkülönítve kezelhetik, ami egyrészt extra védelmet kínál a vállalat levelezőrendszerének, másrészt pedig kizárja, hogy a dolgozó egy szigorúan bizalmas vállalati levelet a privát fiókján keresztül továbbítson külső forrásnak.

A BlackBerry Balance további egyedi funkciója a vállalat által menedzselt alkalmazás-piactérhez való hozzáférés. Itt a cég elhelyezheti saját fejlesztésű alkalmazásait, illetve azokat a mobilos appokat, melyek nélkülözhetetlenek a dolgozó munkavégzéséhez. Ezeket - akárcsak a levelezést - teljesen elkülönítve kezeli a rendszer a felhasználó által letöltött egyéb alkalmazásoktól.

A BES 10 hatvan napos ingyenes próbaváltozata elérhető a RIM weboldaláról.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.