Szerző: Koi Tamás

2012. november 28. 15:18

Javítja a Windows Phone 8 hibáját a Microsoft

A Microsoft ígérete szerint rövidesen kijavítja azt a felhasználók tömegét érintő hibát a Windows Phone 8 operációs rendszerben, melynek hatására egyes készülékek véletlenszerűen újraindulnak.

Az operációs rendszert fejlesztő Microsoft bejelentette, hogy rövidesen kijavítja azt a Windows Phone 8-at érintő hibát, mely pontosan meg nem határozott méretű, de nagy számú felhasználó bázist érinthet. A gyártófüggetlenül jelentkező hibajelenség hatására a terméktámogatási fórumokon olvasható felhasználói leírások alapján a telefonok a legváratlanabb pillanatban újraindulhatnak, függetlenül a telepített alkalmazásoktól és a szolgáltatói háttértől.

A hibajelenség a leírások alapján mindkét eddig megjelent felsőkategóriás Windows Phone 8-as modellnél jelentkezik, a Nokia Lumia 920 és a HTC 8X készülékek tulajdonosai egyaránt észleltek újraindulásokat. A Microsoft kedden közölte, hogy a rendszerfejlesztők sikerrel azonosították a probléma okát és még decemberben megérkezhet az a rendszerfrissítés a készülékekhez, mely orvosolja a hibát. A cég nem árult el ezen kívül semmilyen részletet, így nem tudni sem azt, hogy pontosan mi okozta az újraindulásokat, illetve azok csak a két említett típust érintik, vagy más Windows Phone 8-as készülékekkel is előfordul.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Windows Phone 8 operációs rendszer október végi debütálása után a Nokia Lumia 920 és a HTC 8X egyaránt a csúcskategóriában versenyezve próbálnak népszerűséget kivívni a Microsoft megújult mobilos platformjának. A két gyártó közül különösen a Nokia számára kulcsfontosságú, hogy a Windows Phone 8 rajtja minél simább és gördülékenyebb legyen, a finn gyártó neve az okostelefon-szegmensben mára gyakorlatilag összeforrt a windowsos Lumia termékvonallal.

Az operációs rendszerre a Nokia és a HTC mellett a Samsung is tervez telefont építeni, igaz az augusztusban bejelentett ATIV S még sehol nem került forgalomba, annak ellenére, hogy a Samsung előbb rántotta le róla a leplet, mint a Nokia az új Lumiákról. A rendszerre a kínai gyártók is ráharaptak, így rövidesen érkezhet a Huawei és a ZTE Windows Phone 8-alapú megoldása.

A HWSW-nél jelenleg mindkét említett Windows Phone 8-as készülék tesztelés alatt áll, de eddig nem tapasztaltunk véletlenszerű újraindulásokat sem a Lumia 920-nál sem a HTC 8X-nél.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról