Szerző: Koi Tamás

2012. november 28. 15:18

Javítja a Windows Phone 8 hibáját a Microsoft

A Microsoft ígérete szerint rövidesen kijavítja azt a felhasználók tömegét érintő hibát a Windows Phone 8 operációs rendszerben, melynek hatására egyes készülékek véletlenszerűen újraindulnak.

Az operációs rendszert fejlesztő Microsoft bejelentette, hogy rövidesen kijavítja azt a Windows Phone 8-at érintő hibát, mely pontosan meg nem határozott méretű, de nagy számú felhasználó bázist érinthet. A gyártófüggetlenül jelentkező hibajelenség hatására a terméktámogatási fórumokon olvasható felhasználói leírások alapján a telefonok a legváratlanabb pillanatban újraindulhatnak, függetlenül a telepített alkalmazásoktól és a szolgáltatói háttértől.

A hibajelenség a leírások alapján mindkét eddig megjelent felsőkategóriás Windows Phone 8-as modellnél jelentkezik, a Nokia Lumia 920 és a HTC 8X készülékek tulajdonosai egyaránt észleltek újraindulásokat. A Microsoft kedden közölte, hogy a rendszerfejlesztők sikerrel azonosították a probléma okát és még decemberben megérkezhet az a rendszerfrissítés a készülékekhez, mely orvosolja a hibát. A cég nem árult el ezen kívül semmilyen részletet, így nem tudni sem azt, hogy pontosan mi okozta az újraindulásokat, illetve azok csak a két említett típust érintik, vagy más Windows Phone 8-as készülékekkel is előfordul.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Windows Phone 8 operációs rendszer október végi debütálása után a Nokia Lumia 920 és a HTC 8X egyaránt a csúcskategóriában versenyezve próbálnak népszerűséget kivívni a Microsoft megújult mobilos platformjának. A két gyártó közül különösen a Nokia számára kulcsfontosságú, hogy a Windows Phone 8 rajtja minél simább és gördülékenyebb legyen, a finn gyártó neve az okostelefon-szegmensben mára gyakorlatilag összeforrt a windowsos Lumia termékvonallal.

Az operációs rendszerre a Nokia és a HTC mellett a Samsung is tervez telefont építeni, igaz az augusztusban bejelentett ATIV S még sehol nem került forgalomba, annak ellenére, hogy a Samsung előbb rántotta le róla a leplet, mint a Nokia az új Lumiákról. A rendszerre a kínai gyártók is ráharaptak, így rövidesen érkezhet a Huawei és a ZTE Windows Phone 8-alapú megoldása.

A HWSW-nél jelenleg mindkét említett Windows Phone 8-as készülék tesztelés alatt áll, de eddig nem tapasztaltunk véletlenszerű újraindulásokat sem a Lumia 920-nál sem a HTC 8X-nél.

a címlapról