Szerző: Koi Tamás

2012. november 28. 15:18

Javítja a Windows Phone 8 hibáját a Microsoft

A Microsoft ígérete szerint rövidesen kijavítja azt a felhasználók tömegét érintő hibát a Windows Phone 8 operációs rendszerben, melynek hatására egyes készülékek véletlenszerűen újraindulnak.

Az operációs rendszert fejlesztő Microsoft bejelentette, hogy rövidesen kijavítja azt a Windows Phone 8-at érintő hibát, mely pontosan meg nem határozott méretű, de nagy számú felhasználó bázist érinthet. A gyártófüggetlenül jelentkező hibajelenség hatására a terméktámogatási fórumokon olvasható felhasználói leírások alapján a telefonok a legváratlanabb pillanatban újraindulhatnak, függetlenül a telepített alkalmazásoktól és a szolgáltatói háttértől.

A hibajelenség a leírások alapján mindkét eddig megjelent felsőkategóriás Windows Phone 8-as modellnél jelentkezik, a Nokia Lumia 920 és a HTC 8X készülékek tulajdonosai egyaránt észleltek újraindulásokat. A Microsoft kedden közölte, hogy a rendszerfejlesztők sikerrel azonosították a probléma okát és még decemberben megérkezhet az a rendszerfrissítés a készülékekhez, mely orvosolja a hibát. A cég nem árult el ezen kívül semmilyen részletet, így nem tudni sem azt, hogy pontosan mi okozta az újraindulásokat, illetve azok csak a két említett típust érintik, vagy más Windows Phone 8-as készülékekkel is előfordul.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Windows Phone 8 operációs rendszer október végi debütálása után a Nokia Lumia 920 és a HTC 8X egyaránt a csúcskategóriában versenyezve próbálnak népszerűséget kivívni a Microsoft megújult mobilos platformjának. A két gyártó közül különösen a Nokia számára kulcsfontosságú, hogy a Windows Phone 8 rajtja minél simább és gördülékenyebb legyen, a finn gyártó neve az okostelefon-szegmensben mára gyakorlatilag összeforrt a windowsos Lumia termékvonallal.

Az operációs rendszerre a Nokia és a HTC mellett a Samsung is tervez telefont építeni, igaz az augusztusban bejelentett ATIV S még sehol nem került forgalomba, annak ellenére, hogy a Samsung előbb rántotta le róla a leplet, mint a Nokia az új Lumiákról. A rendszerre a kínai gyártók is ráharaptak, így rövidesen érkezhet a Huawei és a ZTE Windows Phone 8-alapú megoldása.

A HWSW-nél jelenleg mindkét említett Windows Phone 8-as készülék tesztelés alatt áll, de eddig nem tapasztaltunk véletlenszerű újraindulásokat sem a Lumia 920-nál sem a HTC 8X-nél.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról