:

Szerző: Bodnár Ádám

2012. november 27. 15:13

Megérkezett a Visual Studio 2012 első frissítése

Szeptemberben érkezett meg a Microsoft Visual Studio 2012, amelyhez a vállalat gyakori funkcionális frissítéseket ígért. Az első meg is jött és letölthető.

Elkészült és letölthető a Visual Studio 2012 első frissítése, adta hírül blogjában S. Somasegar, aki a Microsoft fejlesztői divízióját vezeti. "A Visual Studio 2012 és a .NET 4.5 szeptemberi bemutatóján beszéltem arról, mennyire erős az elkötelezettségünk a folyamatos értéknövelés iránt és az új megközelítésünk szerint rövid időközönként, rendszeresen adunk ki frissítéseket a Visual Studióhoz" - áll a blogban. "Nagy izgalommal jelentem be, hogy az első ilyen frissítés, a Visual Studio 2012 Update 1 már elérhető."

A frissítés nem csak hibajavításokat tartalmaz, noha azokból is jutott belőle - a Microsofthoz a Connecten, UserVoice-on és Windows Error Reporting szolgáltatáson keresztül sok hibajelentés érkezik a termékekről. A Visual Studio frissítése új képességekkel is felruházza a fejlesztői környezetet. Az újdonságok a Windows különféle változataira és a SharePointra fejlesztést, az agilis módszertant és a hibakeresést  érintik, derül ki a blogból.

A Windowsra fejlesztőknek jó hír, hogy már XP-re is lehet C++ alkalmazásokat készíteni Visual Studio 2012-ből, erre korábban a fejlesztői környezet valamely régebbi változatát kellett használnia. Azoknak is érdemes letöltenie és telepítenie az Update 1-et, akik Windows 8-ra dolgoznak, a Store alkalmazások esetében támogatott a vegyes menedzselt/natív debuggolás és a natív ARM dumpok debuggolása is. Emellett új diagnosztikai lehetőségekkel is bővült az IDE, a Windows Phone 8-ra célzó fejlesztők pedig megkapták a kódanalízis támogatását. A SharePoint alkalmazások fejlesztői alkalmazáséletciklus-menedzsment eszközöknek örülhetnek, ha telepítik az Update 1-et.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A gyorsan terjedő szoftverfejlesztési módszertanok egyike az agilis fejlesztés, amelyhez az Update 1 révén jobb támogatást kínál a Visual Studio 2012. A frissítés kiterjed a Team Foundation Server webes interfészére, az ígéret szerint több helyen lehet drag-and-dropot használni, változott a forrás megtekintésének módja és a különbségek követése. A Kanbant használó szervezetek is örülhetnek új projektnézeteknek például, megjelent a VS2012-ben a "Kanban board" és egy összesített "flow" nézet. Új lehetőség a Code Map, amely révén a fejlesztők a számukra releváns kódokról készíthetnek dinamikus nézeteket és áttekinthetik a kapcsolatokat.

Az utolsó terület, amelyet az Update 1 érint, a kódminőség. Az ASP.NET alkalmazásokban kézi tesztelés esetén is támogatott a "code coverage", amely megmutatja, hogy a tesztek mennyire fedik le a fejlesztett kódot. Automatizált teszteknél erre már volt lehetőség korábban is. A webalkalmazások fejlesztőit is segíti a Microsoft, lehetőség van egy tesztet Internet Explorerben "felvenni" és más böngészők alatt "lejátszani". A Test Managert is továbbfejlesztették, írja Somasegar, felhasználói visszajelzések alapján bekerült több új képesség, például a manuális tesztek megállítása és folytatása, vagy egy automatikus "image log" létrehozása a tesztelési folyamat minden lépéséről.

A Visual Studio 2012 Update 1 telepíthető közvetlenül az IDE-ből, vagy letölthető a Microsoft weboldaláról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.