Szerző: Bodnár Ádám

2012. szeptember 19. 12:55

Kisebb és könnyebb lett a Sony PlayStation 3

A Tokyo Game Show rendezvényen bemutatkozott a PlayStation 3 új változata, ami még kisebb és könnyebb az előzőnél. Megnőtt a beépített merevlemez kapacitása is, de Európába érkezik egy flash háttértárral szerelt, olcsó verzió.

Lassan életciklusa végéhez közeledik a 2006-ban piacra dobott PlayStation 3, a Sony a gyártási költségek csökkentése érdekében ismét áttervezte a gépet, ami kisebb és könnyebb lett az elődjénél. A felfrissített kinézetű konzolhoz nagyobb merevlemez is jár.

Ősszel mutatkoznak be a boltokban az új PlayStation 3 konzolok, amelyekből fekete és fehér változatot lehet megvenni. A vállalat állítása szerint a felfrissített modell 20 százalékkal kisebb és 25 százalékkal könnyebb a jelenleg kapható, 2010-ben bemutatott verziónál, az eredeti, 2006-os modellhez képest pedig csak fele annyi helyet foglal - örülhetnek azok a játékosok, akik kis lakással vagy szobával rendelkeznek.

Miért érdemes felvenni meglévő IT kompetenciád mellé az "AI"-t?

A november 29-i kraftie meetup erre a fontos másodlagos vagy kiegészítő kompetenciára fókuszál.

Miért érdemes felvenni meglévő IT kompetenciád mellé az "AI"-t? A november 29-i kraftie meetup erre a fontos másodlagos vagy kiegészítő kompetenciára fókuszál.

A képességek terén nem történt változás, egyedüli különbséget a megnövekedett belső merevlemez jelenti. Jelenleg 160 és 320 gigabájtos háttértárral árulja a Sony a PlayStation 3-at, a felfrissített, még kisebb modellbe viszont 250 vagy 500 gigabájtos meghajtót szerel. Európába érkezik egy merevlemez nélküli változat is, amelybe 12 gigabájtos flash háttértárat építenek. Ennek a készüléknek az ára 229 euró lesz, vagyis a belépőmodell olcsóbb lesz az eddiginél - ennek a változatnak a célja alighanem a 4 gigabájtos Xbox 360 megszorongatása a piacon.

A 500 gigabájtos modellért eközben 299 eurót kell fizetni a rajtkor - az új modellhez viszont ajándék FIFA 13 játék jár. A Gamesindustry.biz játékipari szaklap szerint Európában a 250 gigabájtos modellt nem árulják, a 12 gigabájtos változatot vásárlók azonban egy különálló merevlemezzel bővíthetik a gépük kapacitását - a Sonytól megvásárolható bővítőkeretbe bármilyen 2,5" HDD-t be lehet építeni, de a Sony kínálatában is lesz önálló merevlemez, 250 gigabájtos kapacitással. Az 500 gigabájtos PS3 szeptember 28-tól lesz kapható, a 12 gigabájtos változat pedig valamikor októberben érkezik, közölte a cég.

A PlaStation 3 frissítésével együtt a Sony bejelentette azt is, hogy kék és piros verzió is lesz a PS Vitából. A kézikonzol emellett megkapja a PlayStation Plus online szolgáltatást - ennek előfizetőihez automatikusan letöltődnek egyes tartalmak (pl. demók, patchek), hozzáférhetnek előzetesekhez és bétákhoz, valamint kapnak 1 gigabájt online tárhelyet is.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról