Szerző: Koi Tamás

2012. augusztus 23. 10:03

Hazánkban is megjelenhet a Virgin Mobile

Újabb virtuális mobilszolgáltatóval bővülhet a magyar mobilpiac, lapértesülések szerint a régiós jelenlét részeként Magyarországra készül a Virgin Mobile, a világ egyik legnagyobb virtuális mobilszolgáltatója.

Lapértesülések szerint magyarországi jelenléttel is számol a brit gyökerű Virgin Mobile virtuális mobilszolgáltató. A cég augusztus közepén indította el lengyelországi leányvállalatát, ez, illetve a potenciális magyarországi jelenlét is része a cég új, Kelet-Közép Európát érintő terjeszkedési stratégiájának - írja a Bitport.

Szűz terep

A jelenleg nyolc országban jelenlévő, közel 20 millió ügyféllel rendelkező Virgin Mobile azután döntött úgy, hogy Kelet-Európában is megjelenik szolgáltatásaival, hogy a fejlett piacokban lévő potenciális lehetőségeket teljesen kiaknázta. Emellett a cég szerint Európa keleti részén most jött el az igazi virtuális mobilszolgáltatók ideje. A vállalat a régiós terjeszkedést támogató vállalatot, a Virgin Mobile Central and Eastern Europe-ot már tavaly megalapította.

A lap úgy tudja, a társaság már mindhárom, saját hálózattal rendelkező mobilcéget megkereste, a tárgyalások eredményéről azonban egyelőre semmi konkrétumot nem tudni, azt leszámítva, hogy egy operátor állítólag biztosan nemet mondott a Virginnek. A magyar virtuális szolgáltatói piac egyébként éppen csak születőben van, a viszonteladói modell és a különböző márkázott konstrukciók még mindig népszerűbbek a szolgáltatók körében, jóllehet már többször bebizonyosodott, hogy ezzel nem lehet ügyfelek tömegét elérni a magyar mobilpiacon.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x) Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

A Virgin Mobile hazai megjelenésével, potenciális sikereivel kapcsolatosan komoly kételyeket vethet fel az a tény is, hogy a Virgin márkanév hazánkban gyakorlatilag teljesen ismeretlen, a vállalat eddigi egyetlen kereskedelmi próbálkozása, a budapesti Duna Plazában volt egykori Virgin Megastore néhány év elteltével lehúzta a rolót. A nyugat-európai országokban ezzel szemben a bolthálózat és a márka teljes közismertségnek örvend.

Csak egy legény van talpon

Hazánkban hangszolgáltatást egyetlen valódi virtuális mobilszolgáltató nyújt, a Tesco Mobile a Tesco áruházak országos hálózatára és a márka ismertségére, valamint a klubkártyás vevőkörre építve próbál sikereket elérni itthon. A cég szerepléséről egyelőre azon kívül semmit nem tudni, hogy a kezdeti forgalom a menedzsment várakozásait meghaladta. A Tesco Mobile-on kívül a Lidl diszkontlánc is kínál mobilszolgáltatást Blue Mobile néven, de ez valójában nem más, mint egy átcsomagolt T-Mobile feltöltőkártyás ajánlat.

A mobil hangszolgáltatások piaca ezzel együtt sem kecsegtet komoly perspektívákkal az új, kisebb szereplők számára. A saját hálózattal rendelkező operátorokra egy MVNO-nál sokkal komolyabb veszélyt jelenthet a negyedik mobilszolgáltató megjelenése, mely egyébként a korábbi nyilatkozatai alapján szintén nyitott az MVNO-megállapodásokra.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról