Szerző: Koi Tamás

2012. május 31. 10:53

Szállítja első Android 4.0-s tabletjét a Lenovo

Megkezdte az IdeaTab S2109 típusú androidos tabletjének szállítását a Lenovo. Ez a kínai gyártó első olyan tabletje, mely az Android operációs rendszer legfrissebb, 4.0-s verzióját futtatja.

Az Egyesült Államokban piacra dobta a Lenovo az IdeaTab S2109 típusjelzésű tabletet, mely már gyárilag az Android operációs rendszer legújabb, 4.0-s verziójával (Ice Cream Sandwich) érkezik. A kínai cég elsősorban szórakozáshoz ajánlja a kütyüt, mely leginkább az Asus Transformer Pad 300-zal focizik egy ligában.

Az 1024x768 pixeles, 9,7 hüvelykes IPS-kijelzővel ellátott IdeaTab S2109-ba a Texas Instruments 1 GHz-en ketyegő, kétmagos OMAP 4430-as chipje kerül, az eszköz 1 gigabájt memóriával és 16 gigabájtos háttértárral rendelkezik (ez tovább bővíthető microSD kártyákkal). A tablet a saját kijelzőjén 720p, a micro HDMI-kimeneten csatlakoztatott fullHD kijelzőn pedig 1080p felbontásban képes videót lejátszani. A tablet érdekessége, hogy összesen négy hangszóróval rendelkezik, kettő a hátlapon, kettő pedig az alsó peremen található.

01:01
 

Lenovo IdeaTab S2109 Tablet tour

Még több videó

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az eszközön az Android operációs rendszer 4.0-s verziója fut, melynek kezelőfelületét a gyártó érintetlenül hagyta, de a szoftverkörnyezetet kiegészített néhány saját fejlesztésű alkalmazással. A Lenovo egyébként azt ígéri, hogy több, korábban piacra került tabletje (így a korábbi IdeaPad modellek és a ThinkPad Tabletek) is megkapják majd a legújabb szoftvert a következő hónapokban.

Az új Lenovo tablet egyelőre csak a tengerentúlon kapható, a gyártó nem közölt részleteket a globális piaci bevezetésről. A készülék induló ára 379 dollár, ami a hasonló tudású tabletek mezőnyében mindenképpen kedvezőnek tekinthető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról