Szerző: Koi Tamás

2012. május 31. 10:53:00

Szállítja első Android 4.0-s tabletjét a Lenovo

Megkezdte az IdeaTab S2109 típusú androidos tabletjének szállítását a Lenovo. Ez a kínai gyártó első olyan tabletje, mely az Android operációs rendszer legfrissebb, 4.0-s verzióját futtatja.

Az Egyesült Államokban piacra dobta a Lenovo az IdeaTab S2109 típusjelzésű tabletet, mely már gyárilag az Android operációs rendszer legújabb, 4.0-s verziójával (Ice Cream Sandwich) érkezik. A kínai cég elsősorban szórakozáshoz ajánlja a kütyüt, mely leginkább az Asus Transformer Pad 300-zal focizik egy ligában.

Az 1024x768 pixeles, 9,7 hüvelykes IPS-kijelzővel ellátott IdeaTab S2109-ba a Texas Instruments 1 GHz-en ketyegő, kétmagos OMAP 4430-as chipje kerül, az eszköz 1 gigabájt memóriával és 16 gigabájtos háttértárral rendelkezik (ez tovább bővíthető microSD kártyákkal). A tablet a saját kijelzőjén 720p, a micro HDMI-kimeneten csatlakoztatott fullHD kijelzőn pedig 1080p felbontásban képes videót lejátszani. A tablet érdekessége, hogy összesen négy hangszóróval rendelkezik, kettő a hátlapon, kettő pedig az alsó peremen található.

1:01

Lenovo IdeaTab S2109 Tablet tour

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Doloribus consectetur eaque tempore natus obcaecati ratione ipsum.

Még több videó

Machine learning és Scrum alapozó képzések indulnak! (x) A HWSW októberben gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseket indít.

Az eszközön az Android operációs rendszer 4.0-s verziója fut, melynek kezelőfelületét a gyártó érintetlenül hagyta, de a szoftverkörnyezetet kiegészített néhány saját fejlesztésű alkalmazással. A Lenovo egyébként azt ígéri, hogy több, korábban piacra került tabletje (így a korábbi IdeaPad modellek és a ThinkPad Tabletek) is megkapják majd a legújabb szoftvert a következő hónapokban.

Az új Lenovo tablet egyelőre csak a tengerentúlon kapható, a gyártó nem közölt részleteket a globális piaci bevezetésről. A készülék induló ára 379 dollár, ami a hasonló tudású tabletek mezőnyében mindenképpen kedvezőnek tekinthető.

Az október 25-26-án rendezett eseményen közel ötven nemzetközi előadó is színpadra áll, 16 országból - a leggyorsabb jegyvásárlók pedig ESP32-alapú hacking badge-et is kapnak!

a címlapról