Szerző: Koi Tamás

2012. április 26. 11:21

Ingyen kínál népszerű vírusirtókat a Facebook

Elindította eddigi legnagyobb, biztonságos számítógéphasználatot elősegítő kezdeményezését a világ legnagyobb közösségi oldala, a Facebook. A felhasználók közvetlenül a közösségi oldalról érhetnek el népszerű antivírus-szoftvereket, emellett a szoftvergyártók megosztják az oldallal az URL-feketelistájukat is.

HIRDETÉS

Fennállása óta nem volt olyan átfogó, a biztonságos számítógéphasználatot célzó kezdeményezése a Facebooknak, mint most: A mostanra több mint 900 millió regisztrált felhasználóval rendelkező közösségi oldal tegnap kibővítette Facebook Security nevű kezdeményezését, melyen keresztül az oldal regisztrált felhasználói ingyen hozzájuthatnak népszerű víruskereső programokhoz. A megállapodás részeként a szoftvergyártó cégek mostantól közösen vesznek részt a Facebook saját, IT-biztonsági blogjának (oldalának) a szerkesztésében is.

Az új szolgáltatáson, a Facebook Anti-Virus Marketplace-en keresztül egyebek mellett a Microsoft, a McAfee, a Symantec és a Trend Micro víruskereső szolgáltatásai érhetők el ingyenesen, hat hónaptól egy évig terjedő ingyenes frissítési jogosultsággal. A világ legnagyobb közösségi hálózata ezzel párhuzamosan beemelte újdonsült partnereinek URL-feketelistáját a saját maga által vezetett feketelistába, ettől azt várva, hogy az oldalon megjelenő spamek és kártékony kódot tartalmazó weboldalra mutató linkek száma tovább csökken.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

"Ez az együttműködés azt eredményezi, hogy mostantól ha rákattint valaki egy linkre az oldalon, nem csak a Facebook saját védelmi rendszereire támaszkodhat, hanem a világ legnagyobb, IT-biztonságban utazó cégeinek megoldására is" - áll a Facebook által tegnap közzétett blogposztban. A közösségi oldalon megjelent írás emellett kiemeli, hogy a Facebookon megjelenő tartalmaknak ma mindössze 4 százaléka spam, míg az e-maileknél 90 százalékos ez az arány.

A Facebook által útjára indított kezdeményezés igyekszik kivenni a szelet azoknak a vitorlájából, akik a közösségi oldal használatának veszélyeire igyekeznek felhívni a figyelmet. A több százmillió felhasználóval rendelkező közösségi platform az utóbbi időszakban a cyberbűnözők egyik kedvelt célpontjává vált, igaz, a Facebookot mégsem ezért, sokkal inkább az adatvédelmi aggályok miatt érték korábban, és érik most is támadások.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 19:34

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.