Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Ingyen kínál népszerű vírusirtókat a Facebook

Koi Tamás, 2012. április 26. 11:21
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Elindította eddigi legnagyobb, biztonságos számítógéphasználatot elősegítő kezdeményezését a világ legnagyobb közösségi oldala, a Facebook. A felhasználók közvetlenül a közösségi oldalról érhetnek el népszerű antivírus-szoftvereket, emellett a szoftvergyártók megosztják az oldallal az URL-feketelistájukat is.

hirdetés

Fennállása óta nem volt olyan átfogó, a biztonságos számítógéphasználatot célzó kezdeményezése a Facebooknak, mint most: A mostanra több mint 900 millió regisztrált felhasználóval rendelkező közösségi oldal tegnap kibővítette Facebook Security nevű kezdeményezését, melyen keresztül az oldal regisztrált felhasználói ingyen hozzájuthatnak népszerű víruskereső programokhoz. A megállapodás részeként a szoftvergyártó cégek mostantól közösen vesznek részt a Facebook saját, IT-biztonsági blogjának (oldalának) a szerkesztésében is.

Az új szolgáltatáson, a Facebook Anti-Virus Marketplace-en keresztül egyebek mellett a Microsoft, a McAfee, a Symantec és a Trend Micro víruskereső szolgáltatásai érhetők el ingyenesen, hat hónaptól egy évig terjedő ingyenes frissítési jogosultsággal. A világ legnagyobb közösségi hálózata ezzel párhuzamosan beemelte újdonsült partnereinek URL-feketelistáját a saját maga által vezetett feketelistába, ettől azt várva, hogy az oldalon megjelenő spamek és kártékony kódot tartalmazó weboldalra mutató linkek száma tovább csökken.

"Ez az együttműködés azt eredményezi, hogy mostantól ha rákattint valaki egy linkre az oldalon, nem csak a Facebook saját védelmi rendszereire támaszkodhat, hanem a világ legnagyobb, IT-biztonságban utazó cégeinek megoldására is" - áll a Facebook által tegnap közzétett blogposztban. A közösségi oldalon megjelent írás emellett kiemeli, hogy a Facebookon megjelenő tartalmaknak ma mindössze 4 százaléka spam, míg az e-maileknél 90 százalékos ez az arány.

A Facebook által útjára indított kezdeményezés igyekszik kivenni a szelet azoknak a vitorlájából, akik a közösségi oldal használatának veszélyeire igyekeznek felhívni a figyelmet. A több százmillió felhasználóval rendelkező közösségi platform az utóbbi időszakban a cyberbűnözők egyik kedvelt célpontjává vált, igaz, a Facebookot mégsem ezért, sokkal inkább az adatvédelmi aggályok miatt érték korábban, és érik most is támadások.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!