Szerző: Gálffy Csaba

2012. április 24. 16:05

Új tárolókat jelentett be a Hitachi

Új középkategóriás tárolókkal jelentkezette a Hitachi, amelyek egyszerre képesek blokk- és fájlalapú tárolásra is. Megjelent az új Hitachi Command Suite is, amely a gyártó teljes portfóliót képes egységes felületen kezelni.

Új egyesített tárolósorozatot mutatott be a Hitachi, amelyet találóan Hitachi Unified Storage (HUS) néven dobnak piacra. A HUS sorozat három taggal rendelkezik, amelyek között a maximális kapacitás az egyetlen különbség. A portfólió csúcsa, a HUS 150 maximum 3 petabájtos kapacitással rendelkezik és összesen 960 meghajtót képes fogadni, a középső HUS 130 modell 756 terabájtot, a legkisebb HUS 110 pedig 360 terabájtot képes kezelni.

A HUS-sorozat az EMC VNX-családjához és a NetApp Fabric Attached Storage rendszerekhez hasonlóan evolúciós lépés, amely a Hitachi meglévő technológiáit fogja össze szoftver szintjén az egységesített adattárolás érdekében. A rendszer létrehozásában így fontos szerepe van a tavaly végrehajtott BlueArc-felvásárlásnak, amely nyomán a japánok megszerezték a SiliconFS fájlrendszert, amely a NAS-funkció frontendjét képes ellátni. A SiliconFS ugyanakkor egységes tárolómenedzsment konzolt is kínál, amelyet az alkalmazásszerverek CIFS, NFS és iSCSI protokollon keresztül is elérhetnek.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A gyártó specifikációi szerint az új sorozat mintegy háromszor gyorsabb szekvenciális olvasásra és írásra képes és kétszer akkora használható kapacitást nyújt, mint az előd Adaptable Modular Storage (AMS) család. A fájlrendszerről akár 1024 snapshot is készíthető, a tárolókat klaszterbe rendezve pedig a felső határ 128 ezer snapshotra emelkedik. A kötetek nagysága is nagyot nőtt, 100 terabájtról 256 terabájtra, az egyes fájlok maximális mérete is ekkora lehet.

A blokk- és fájlalapú tárolás mellett a fájlrendszer képes objektumokat is kezelni, vagyis az állományokhoz kereshető metaadatot rendelni. A HUS támogatja a Hitachi Content Platformot is, a virtuálizált objektumkezelőt, amely testreszabható metaadatokkal operál és erős megfelelőségi tanusítványokat képes felmutatni. A funkciólistán megtalálható az automatizált tárolórétegezés és migrálás, valamint WAN-szintű gyors replikáció is.

Egységes szoftver

A Hitachi azt is bejelentette, hogy a saját fejlesztésű menedzsmentfelülete, Hitachi Command Suite immár a gyártó teljes termékportfólióját képes egységesen kezelni, így a HUS mellett annak elődjét, az AMS sorozatot és a Hitachi Virtual Storage Platformot is támogatja, de együttműködik a Hitachi Data Ingestor célgépével is. Ez jelentős egyszerűsödést jelent a többségében Hitachi tárolókat használó nagyvállalatok számára, a változatos szoftverek helyett így elegendő egyet használni.

Az egységes HUS rendszerek belépő listaára 52 ezer dollár, ebben benne foglaltatik a fájl- és blokkalapú tárolás, az alaphardver, szoftver, telepítés, illetve a három éves támogatás is. Amennyiben a fájlalapú tárolás nem fontos, a csak blokkokat kezelő rendszer 22 700 dollárért is elérhető, a NAS-szá fejlesztés lehetősége ebben az esetben is megmarad.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.