:

Szerző: Gálffy Csaba

2012. április 24. 16:05

Új tárolókat jelentett be a Hitachi

Új középkategóriás tárolókkal jelentkezette a Hitachi, amelyek egyszerre képesek blokk- és fájlalapú tárolásra is. Megjelent az új Hitachi Command Suite is, amely a gyártó teljes portfóliót képes egységes felületen kezelni.

Új egyesített tárolósorozatot mutatott be a Hitachi, amelyet találóan Hitachi Unified Storage (HUS) néven dobnak piacra. A HUS sorozat három taggal rendelkezik, amelyek között a maximális kapacitás az egyetlen különbség. A portfólió csúcsa, a HUS 150 maximum 3 petabájtos kapacitással rendelkezik és összesen 960 meghajtót képes fogadni, a középső HUS 130 modell 756 terabájtot, a legkisebb HUS 110 pedig 360 terabájtot képes kezelni.

A HUS-sorozat az EMC VNX-családjához és a NetApp Fabric Attached Storage rendszerekhez hasonlóan evolúciós lépés, amely a Hitachi meglévő technológiáit fogja össze szoftver szintjén az egységesített adattárolás érdekében. A rendszer létrehozásában így fontos szerepe van a tavaly végrehajtott BlueArc-felvásárlásnak, amely nyomán a japánok megszerezték a SiliconFS fájlrendszert, amely a NAS-funkció frontendjét képes ellátni. A SiliconFS ugyanakkor egységes tárolómenedzsment konzolt is kínál, amelyet az alkalmazásszerverek CIFS, NFS és iSCSI protokollon keresztül is elérhetnek.

Biztonságkritikus rendszerek, rekordidő alatt (x)

Az autóipari beszállítók szegmensében egyedülállóan agilis szervezeti egységet hoz létre a thyssenkrupp.

Biztonságkritikus rendszerek, rekordidő alatt (x) Az autóipari beszállítók szegmensében egyedülállóan agilis szervezeti egységet hoz létre a thyssenkrupp.

A gyártó specifikációi szerint az új sorozat mintegy háromszor gyorsabb szekvenciális olvasásra és írásra képes és kétszer akkora használható kapacitást nyújt, mint az előd Adaptable Modular Storage (AMS) család. A fájlrendszerről akár 1024 snapshot is készíthető, a tárolókat klaszterbe rendezve pedig a felső határ 128 ezer snapshotra emelkedik. A kötetek nagysága is nagyot nőtt, 100 terabájtról 256 terabájtra, az egyes fájlok maximális mérete is ekkora lehet.

A blokk- és fájlalapú tárolás mellett a fájlrendszer képes objektumokat is kezelni, vagyis az állományokhoz kereshető metaadatot rendelni. A HUS támogatja a Hitachi Content Platformot is, a virtuálizált objektumkezelőt, amely testreszabható metaadatokkal operál és erős megfelelőségi tanusítványokat képes felmutatni. A funkciólistán megtalálható az automatizált tárolórétegezés és migrálás, valamint WAN-szintű gyors replikáció is.

Egységes szoftver

A Hitachi azt is bejelentette, hogy a saját fejlesztésű menedzsmentfelülete, Hitachi Command Suite immár a gyártó teljes termékportfólióját képes egységesen kezelni, így a HUS mellett annak elődjét, az AMS sorozatot és a Hitachi Virtual Storage Platformot is támogatja, de együttműködik a Hitachi Data Ingestor célgépével is. Ez jelentős egyszerűsödést jelent a többségében Hitachi tárolókat használó nagyvállalatok számára, a változatos szoftverek helyett így elegendő egyet használni.

Az egységes HUS rendszerek belépő listaára 52 ezer dollár, ebben benne foglaltatik a fájl- és blokkalapú tárolás, az alaphardver, szoftver, telepítés, illetve a három éves támogatás is. Amennyiben a fájlalapú tárolás nem fontos, a csak blokkokat kezelő rendszer 22 700 dollárért is elérhető, a NAS-szá fejlesztés lehetősége ebben az esetben is megmarad.

a címlapról