Szerző: Koi Tamás

2011. november 4. 12:57

Új tabletek a Motorola kínálatában

Új tabletekkel bővül a Motorola kínálata az év végén: a cég még novemberben piacra dobja Európában a Xoom 2-t, két változatban is.

Szokatlan módon először Európában kerülhet forgalomba a Motorola tablet-termékcsaládjának két új tagja, a Xoom 2 és a Xoom 2 Media Edition. A két új típus jóformán csak méretében és tömegében tér el egymástól: a Xoom 2 az első modellhez hasonlóan 10,1 hüvelykes, a Xoom 2 Media Edition 8,2 hüvelykes kijelzővel rendelkezik.

A Motorola Xoom 2 közvetlen elődjéhez hasonló formátumban, ugyanakkor némileg átalakított dizájnnal kerül forgalomba. A 10,1 hüvelykes, 1280x800 pixeles kijelzővel ellátott második generációs tablet gyorsabb, vékonyabb és könnyebb lesz az első modellnél: az újdonságba 1,2 GHz-es kétmagos processzor kerül, szemben a korábbi modell 1 GHz-es CPU-jával, a tömege mindössze 599 gramm (10 százalékkal könnyebb, mint elődje), vastagsága pedig csupán 8,8 milliméter (azaz harmadával vékonyabb mint az első Xoom).

A kisebbik modell újdonság a Motorola választékában, a Xoom 2 Media Editionben ugyanaz a hardver dolgozik mint a nagyobbik példányban, tömege azonban csak 386 gramm, vastagsága pedig 9 milliméter. A nagyobbik modell a gyártó mérései szerint tíz, a kisebbik hat órányi akkumulátoros rendelkezésre állást kínál. Mindkét típuson a Google Android operációs rendszer 3.2-es verziója fut.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A Motorola két újdonsága nem egészen kilenc hónappal az első Xoom után érkezik egy jobbára kétpólusúvá alakult piacra. Az amerikai cég komoly reményeket fűzött az első tablet megjelenéséhez, az egész piacot letaroló sikert vizionált, reklámjaiban az iPad egyeduralmának megdöntéséről beszélt. A hatalmas siker végül elmaradt, a Motorola az első negyedévben 250 ezer, a másodikban 440 ezer, a harmadikban pedig csupán 100 ezer Xoomot szállított, miközben az Apple tarolt az iPaddel - az arányokat jól szemlélteti, hogy a cupertinói vállalat csak a harmadik negyedévben 11 millió tabletet adott el.

01:01
 

Motorola Xoom "Empower the People" - Super Bowl Commercial 2011

Még több videó

A Xoom 2 tabletek novemberben elsőként Nagy-Britanniában kerülnek forgalomba, az amerikai értékesítésbe idén vélhetően bele sem fog a gyártó. A Xoom itthon is kapható, a készüléket a nagy értékesítési láncok közül egyedül a T-Mobile forgalmazza.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.