Szerző: Koi Tamás

2011. augusztus 19. 09:40

Frissült az AIDA64 rendszerdiagnosztikai alkalmazás

Új verziót adott ki a magyar FinalWire fejlesztőcsapat az AIDA64 rendszerdiagnosztikai és sebességmérő alkalmazásból.

Tegnap frissült az AIDA64 (korábban Everest néven futott) diagnosztikai szoftver otthoni felhasználók, kisvállalati rendszergazdák és nagyvállalati hálózati környezetben egyaránt használható Extreme Edition és Business Edition kiadása. Az 1.85-ös verzió szokás szerint számos új hardver támogatásával és felismerésével egészült ki, a listán szerepel egyebek mellett az AMD új, Bulldozer lapkái, valamint több grafikus vezérlője.

Az AIDA64 1.85-ös verziójának egyik lényeges újítása a vadonatúj rendszermonitor-panel, mellyel a számítógép főbb komponenseinek, így a processzor, a grafikus vezérlő, a merevlemez/memória állapota átlátható felületen nyomon követhető. A szenzorok kapcsán szintén újdonság, hogy a felhasználó mostantól finomhangolhatja a különböző érzékelőktől kapott információk pontosságát, így a szenzormodul által hibásan mért értékek is korrigálhatók.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az új kiadással a szoftver sebességmérő moduljai is továbbfejlődtek, így minden memória- és processzorsebesség-mérő teszt, valamint a stabilitást tesztelő panel kompatibilis az AMD FX-sorozatú (Bulldozer) processzoraival, valamint az A-sorozatú (Llano) rendszerchipjeivel. A sebességtesztek mostantól a VIA QuadCore és Nano X2 processzoraihoz is tartalmaznak optimalizációkat.

A friss verzió a processzorok mellett új grafikus vezérlőket és technológiákat is támogat, illetve képes róluk részletes információkat adni, így többek között felkerült a listára az AMD Radeon HD 6970M mobil lapka, a Geforce 510, a Geforce GT520MX és a Geforce GTX 580M mobil GPU. A szoftver ezekről teljes DirectX 11- és OpenGL 4.2 funkciólistát képes készíteni.

Az AIDA64 legfrissebb változata letölthető a FinalWire weboldaláról, az Extreme Edition kiadás ára 7990 forint egy évig érvényes licenccel - az árból a diákok 50 százalékos kedvezményt kapnak.

a címlapról