Szerző: Koi Tamás

2011. május 31. 12:39

Hamarosan a boltokban is találkozhatunk Annával

Hamarosan a boltok polcaira kerülhetnek az első olyan Nokia okostelefonok, melyek a Symbian operációs rendszer újabb ráncfelvarráson átesett, Anna fedőnevű változatát futtatják.

A finn telefongyártó megkezdte a Nokia E6 üzleti, illetve az X7 multimédiás okostelefonok szállítását. Az új készülékekre elsőként telepíti a Nokia a Symbian operációs rendszer megújult, továbbfejlesztett felhasználói felülettel rendelkező, a kor követelményeinek jobban megfelelő változatát, melyet Annának kereszteltek el.

A két újdonság közül az E6-ot a méltán sikeres E71 utódjának szánja a finn gyártó, nem véletlenül: az üzletembereknek szánt teljes QWERTY-klaviatúrás okostelefon a Nokia  legsikeresebb termékei volt az elmúlt években, bár közvetlen utódja, az E72 már korántsem ért el olyan áttörést az érintőkijelzős modellek árnyékában. Az új modell legfontosabb újítása, hogy a 2,46 hüvelykes kijelző felbontása az elődökhöz képest a duplájára, 640x480 pixelre nőtt, ráadásul érintésérzékennyé is vált, vagyis a panel a telefon vezérlésében is aktív szerepet kap.

Az E6-ba 8 gigabájt beépített háttértár, 256 megabájt RAM és 1024 megabájt ROM kerül, és bár az üzleti felhasználók számára ez aligha szempont, lényeges változás, hogy a képrögzítő felbontása 8 megapixelre nő, valamint a készülék alkalmas 720p felbontású videók felvételére is. A sajtótájékoztatón elmondottak szerint az E6 elsősorban üzenetkezelésben lesz majd erős, a telefon ehhez Mail for Exchange, Microsoft Communicator Mobile és Microsoft SharePoint támogatást egyaránt kínál.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az új kínálat másik tagja, az E6-tól mind formavilágát, mind célcsoportját tekintve különböző X7, mely egy modern, szögletes vonalvezetésű teljes érintőkijelzős okostelefon. A mobil 16:9-es képarányú, 4 hüvelykes kijelzője érdekes módon valamivel kisebb felbontású lesz, mint az E6 esetében (az X7 csak 640x360 pixelt rajzol ki), vagyis lényegében ugyanazt a panelt kapja a telefon, mint ami a korábban bemutatott szétcsúsztatható E7-be, valamint az N8-ba is került.

A kifejezetten szórakozni vágyó felhasználóknak szánt mobil szintén 8 gigabájtnyi alap memóriával rendelkezik majd, a kamera paraméterei pedig megegyeznek az E6-nál alkalmazott képrögzítő tulajdonságaival. Az X7 két színben, sötét acél és világos acél árnyalatokkal érhető el a Nokia választékában, az E6 pedig fekete és fehér színben lesz kapható. Mindkét modell forgalomba kerül Európában, így Magyarországon is, a honi premier részleteiről egyelőre nem küldött információt a gyártó.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról