Szerző: Gálffy Csaba

2011. május 12. 13:26

Egyre borúsabb a Cisco jövője

Bejelentette legutolsó negyedévének pénzügyi eredményeit a Cisco: gyakorlatilag stagnált a bevétel, jelentősen visszaesett az eredményhányad, és csökkent a profit. A cég restrukturálást ígér, az év folyamán várhatóan jelentős számú munkavállalótól válnak meg különböző programok segítségével.

Továbbra sem indul be a Cisco szekere. Az elsősorban vállalati hálózati eszközöket gyártó cég ugyan nagyjából 5 százalékkal tudta növelni bevételeit az előző év hasonló időszakához képest (10,36 milliárd dollárról 10,87 milliárd dollárra), a mintegy 2,6 százalékos inflációt is beleszámítva a forgalom gyakorlatilag stagnált. A cég természetesen továbbra is vastagon termeli a profitot, azonban ennek nagysága is csökkenő tendenciát mutat (2,19 milliárd dollárról 1,81 milliárd dollárra).

A részvényesek számára leginkább aggasztó a vállalat eredményhányadának jelentős csökkenése lehet, a hagyományosan rendkívül magas prémiummal dolgozó Cisco egyre több területen kényszerül engedni áraiból. Ennek megfelelően a termékek forgalmából származó eredményhányad 64,3 százalékról 60,4 százalékra csökkent, míg a szolgáltatásoké biztató módon 62,3 százalékról 65 százalékra nőtt. A globális csökkenés így annak köszönhető, hogy a vállalat forgalmának mintegy ötöde származik a szolgáltatásokból, a maradékot a változatos termékportfólió teszi ki.

Új termékek - vegyes kép

A vállalat tervezett megoldása a problémákra a szervezeti struktúra és a működési modell átalakítása, miközben a költségeket pontosabban a piaci változásokhoz kívánják igazítani a jövőben. Ez magyarra fordítva azt jelenti, hogy a befektetések jelentős részét a nagy növekedéssel kecsegtető szegmensekbe helyezik át, míg az alulteljesítő divíziókat leválasztják és eladják, vagy e kilátás hiányában egyszerűen bezárják. A Cisco nem beszél a levegőbe, a Flip kamerákat gyártó részleget a tavasz folyamán egyszerűen bezárták, miután a kamerás okostelefonok gyakorlatilag megszüntették a termékek piacát.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A fogyasztói elektronikai részleg ettől függetlenül is súlyos problémákkal küzd, a konzumer szegmens forgalma felére esett egyetlen év alatt. A második legnagyobb visszaesést a közszférát célzó termékek szenvedték el, itt 8 százalékos csökkenést tapasztalt a Cisco. Jól teljesített azonban a vállalati és a kereskedelmi szektor, 12 illetve 14 százalékos növekedést produkálva. A földrajzi régiókat tekintve a forgalom gyakorlatilag mindenhol stagnált, Dél-Kelet Ázsiát kivéve, ahol 14 százalékos növekedésről számolt be a vállalat.

A cég hagyományosan legnagyobb piaca a hálózati kapcsolóké, ezek piaca 3,3 milliárd dollárt ért el, ami 9 százalékos csökkenés az előző év hasonló időszakához képest. Jól teljesítettek azonban a routerek (7 százalékos növekedés) és a szolgáltatások (14 százalékos növekedés). Egyre jobban szerepelnek az "új termékek", amelyekbe a klasszikus vállalati eszközökön kívüli kínálat tartozik, ez a szegmens 15 százalékkal nőtt és forgalmát tekintve már utolérte a legfontosabbnak számító kapcsolókat. A legnagyobb növekedést a kollaborációs eszközök forgalma mutatta be (39 százalékkal), a WiFi eszközök 32 százalékkal, az adatközpontot célzó termékek (köztük a szerverek) pedig 31 százalékkal nőttek.

Leépítés jön

A mintegy 18 százalékos profitcsökkenésre válaszul a Cisco leépítési programot jelentett be. John Chambers, a vállalat vezérigazgatója szerint a következő évben 1 milliárd dollárral kívánják visszavágni a munkabér típusú kiadásokat, ennek érdekében korai nyugdíjazási programot indítanak, illetve előnyös ajánlatokkal próbálják távozásra bírni az alkalmazottakat. A befektetőknek tett ígéret szerint a cég nyár végéig részletes stratégiát dolgoz ki a mintegy 73 ezer munkavállaló megritkítására, addig csak az önként távozóknak kell elhagyniuk a Cisco-t.

Az átalakítás azonban nem csak a legalsó rétegeket érinti, Gary Moore pénzügyi igazgató vezetésével a döntéshozási struktúrák és hierarchiák is átalakulnak. Ennek megfelelően felszámolnak számos belső tanácsot és bizottságot, amelyek a vállalat szerint a lassú döntésekért felelősek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról