Szerző: HIRDETÉS

2011. április 11. 01:39

Fujitsu Eternus CS800: kulcsrakész tárolómegoldás középvállalatoknak

A deduplikációs megoldásokkal akár 90 százalékkal is csökkenthető a biztonsági mentések által foglalt tárhely, így a lemezes tárolók is hatékonyan megbirkózhatnak a feladattal. A lemezes rendszer előnye, hogy biztosabb és gyorsabb visszaállításra, gyors mentésre képes, míg a telepítés lényegesen olcsóbb a szalagos tárolókénál.

Magyarországon is elérhetővé vált a Fujitsu Eternus CS800 adatvédelmi rendszer, amely a gyártó szerint kulcsrakész megoldást kínál a középvállalatok biztonsági tárolóigényeire. A rendszer legfontosabb jellemzője, hogy leszállítását követően azonnal működőképes, a munkába álláshoz elegendő a hálózatra csatlakoztatni és a vállalati rendszerben betöltött szerepnek megfelelően konfigurálni. Független tesztek szerint az „appliance” filozófia valóban működik az Eternus CS800 esetében, a tároló alapbeállításait követően automatikusan hadrendbe áll.

Virtuális álom

A több virtualizált rendszerképet futtató vállalati szerverek egyik problémája, hogy a biztonsági mentések során rengeteg redundáns információ kerül mentésre (például rendszerfájlok,). Ezen képes segíteni az Eternusban használt blokkszintű deduplikációs technológia, amely automatikusan felismeri az identikus adatszeleteket és azokat csak egyszer menti el. A deduplikáció az adatmentő szoftverek számára teljesen transzparens módon történik, így mind a mentés, mint a visszaállítás közben láthatatlan marad. A deduplikáció legnagyobb előnye, hogy használatával a tárolók azonos kapacitás jóval több helyreállítási pontot képesek kezelni, így gyakoribb mentéseket is rábízhatunk a japán rendszerre, a rendelkezésre álló tárhely mérete nem fogja gátját szabni a nagyobb biztonságnak.

Fujitsu Eternus CS800 - kisebbik változat

A CS800 rendszer a backup szoftverek széles választékát támogatja, köszönhetően a standardoknak való megfelelésnek illetve a vállalati szintű együttműködésnek. A tároló így képes szimulálni NAS- és VTL interfészeket is, illetve tud CIFS és NFS megosztásokat is kezelni, miközben a deduplikációs folyamat emögött folyamatosan üzemel.  Az árban benne foglaltatik a Symantec OpenStorage plugin is, amelynek segítségével az Eternus képes NetBackup rendszerrel hatékonyan együttműködni.

A lemezes tárolók nagy előnye a gyors mentés, azonban sok deduplikációs megoldás esetében ez nem érvényesül a lassú befogadási sebesség miatt. A Fujitsu ezt úgy küszöböli ki, hogy az Eternus tárolókba jelentős, 8 terabájt nagyságú befogadó tárat épít, a deduplikáció így párhuzamosan folyik az adatok mentésével, a feldolgozás lassabb tempója pedig nem fogja vissza a mentés készítését.

Osztott infrastruktúra

A Fujitsu tárolója aktívan együtt tud működni hasonló társaival a még biztonságosabb adattárolás érdekében. Így az irodai tároló kapcsolatot tud teremteni a vállalati adatközpontban lévő rendszerrel, az aktív-aktív kapcsolaton keresztül pedig képes automatikus biztonsági mentést készíteni  saját adatairól. A deduplikáció ezen a globális szinten is működik, így a tárhellyel takarékosan bánik a rendszer.

A hosszú távú adatmegőrzéshez rendelkezésre áll a Path-to-Tape opció is, amellyel közvetlenül szalagra írhatóak ki az Eternus CS800 által archivált adatok. A Path-to-Tape olyan adatok számára vonzó, amelyek esetében alacsony a visszaállítás szükségességének esélye, azonban a vállalat érdekei, vagy törvényi szabályozás miatt az adatok nem törölhetőek.

További információkét látogasson el weblapunkra.

(A Fujitsu megbízásából készített anyag)

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról