Szerző: Bodnár Ádám

2011. március 31. 14:41:00

Microsoft: az első lépések a privát felhő felé

Még lehet jelentkezni a Microsoft jövő heti IT-DEV-CON rendezvényére, ahol a fejlesztők mellett a rendszerüzemeltető szakembereke is számítanak.

Az üzemeltetőknek szánt előadások központi témája a privát cloud: a Microsoft célja annak bemutatása, hogyan is értelmezi a cég a privát felhő koncepcióját és milyen termékeket kínál az ügyfeleinek, hogy ilyen megoldásokat építhessenek, akár a meglevő gépparkjuk felhasználásával. A cloudok kapcsán gyakran felmerülő kérdés, hogy hogyan lehet azokat a meglevő vállalati informatikai infrastruktúrába illeszteni és a szolgáltatásokat felügyelni, erről is esik szó április 6-án.

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel.

Az IT-DEV-CON célja, hogy a rendszereket üzemeltető szakemberek megismerhessék a Microsoft régóta elérhető, újonnan megjelent és később várható termékeit, amelyek egy privát cloud építése és működése kapcsán fontosak lehetnek. Ezek közé tartoznak a szerver operációs rendszerek, a Hyper-V virtualizációs köztesréteg, a Server App-V alkalmazásvirtualizációs technológia, valamint a System Center felügyeleti megoldások - az Operations Manager, a Configuration Manager, a Virtual Machine Manager és ezeknek az év végére ígért új verziói.

Az április 6-i rendezvény helyszíne a budapesti Millenáris, a program részletes leírása a TechNetKlub weboldalon érhető el. Azoknak is érdemes regisztrálni, akik nem tudnak a helyszínen jelen lenni, mivel az előadásokat élőben közvetítik, a felvételeket pedig utólag is vissza lehet majd nézni.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 27. 19:58

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.