:

Szerző: HIRDETÉS

2011. március 21. 03:07

Primergy BX400: irodai blade-rendszer a Fujitsutól

Már Magyarországon is elérhető a Fujitsu kis- és középvállalkozásokat, valamint a nagyobb vállalatok fiókjait megcélzó BX400-as blade-rendszere Intel Xeon 5600 processzor-sorozattal.

A BX400 egy 6U magas, standard rack szekrényekbe szerelhető, de állítva akár guruló toronyba is építhető blade keret, amely a nagy testvér, a BX900-as rendszer felének felel meg. A váz maximum 8 darab félmagas szervert és tárolómodult képes maximum fogadni az előoldalon, a kilencedik helyet egy előoldali I/O modul foglalja le, és legfeljebb négy hálózati modult a hátoldalon. A modulokat belül összekötő hordozóréteg a BX900 öröksége, így amennyiben a szervezet kinövi a BX400 méreteit, könnyedén válthat a nagyobb verzióra. A BX400 tehát nem egy új blade formátum, a felfelé kompatibilitás pedig növeli a keretbe és blade modulokba befektetett erőforrások értékét.

A BX400 abban is biztos befektetést képvisel, hogy a bele vásárolt blade modulok, legyen szó szerverekről, tárolókról vagy hálózati switch eszközökről, megegyeznek a BX900-ban használt modulokkal, így azokat egy későbbi bővítési igény során egyszerűen át lehet pakolni - a teljes magasságú BX900 keret akár 18 félmagas modult is képes fogadni, valamint lehetséges akár négy keretet egymásra rétegelni, és egyetlenként kezelni.

Fujitsu Primergy

A rendszert kis- és közepes vállalati ügyfeleknek szánja elsősorban a Fujitsu, ezek a szervezetek a BX400 keretre alapozva teljes IT-infrastruktúrát tudnak kialakítani üzletvitelük támogatására, vagyis a szükséges szerverek, tárolók és hálózati eszközöket mind elhelyezhetik benne. A rendszer kis mérete, központi menedzselhetősége és magas energiahatékonysága így kifejezetten gazdaságos üzemeltetést tesz lehetővé. A menedzsment-modul megegyezik a BX900 keretével, így ugyanazokat a képességeket kapjuk, mint az adatközponti változat esetében.

A BX400 tervezésénél elsőrendű szempont volt a költséghatékonyság, a rendszer számos tulajdonsága támogatja a minél olcsóbb üzemeltetést. A konszolidálást lehetővé tévő kialakítás nyomán akár 20 százalékkal csökkenthető az összköltség, a rendszer egyben kínálja az adatbiztonságot garantáló redundanciát és a 24/7-es rendelkezésre állást. Az egyszerűsített konfigurálás és karbantartás révén a munkaerő-ráfordítás akár 60 százalékkal kisebb lehet, miközben az energiatakarékos felépítés révén 30 százalékot spórolhatunk a villanyszámlán.

Fujitsu Primergy

A blade rendszer teljesítménye a célcsoport igényeihez igazodik, a BX400 a feladattól függően konfigurálható, akár 8 darab, egyenként 12 processzormagot és 288 gigabájt memóriát tartalmazó blade-et is képes befogadni. A gigabites és 10 gigabites Ethernet mellett támogatott a Fibre Channel és az InfiniBand csatlakozás is, ha valakinek erre volna szüksége. A tárolók területén is rugalmas a rendszer, diszkes tárolómodulok mellett szalagos mentőegységet is bele lehet építeni. Az 1,6 kilowattos bemeneti teljesítményű tápegységek, amelyekből legfeljebb négy építhető a keretbe, 92 százalékos hatásfokot érnek el már 50 százalékos terhelésnél is, ráadásul a beépített ventilátorok a teljes szervert hűtik, így nincs szükség külön hűtőrendszer üzemeltetésére.

Alacsony zajszintű üzemmódban, toronyba zárt kivitelben a BX400 nem igényel kiépített szerverszobát, akár egy asztal alá is telepíthető, anélkül, hogy zavaró volna a zaja. A BX400 hangereje 62 decibel halk üzemmódban, ami nagyjából egy halk beszéd vagy gépelés hangosságának felel meg. A Fujitsu BX400-hoz is a vásárlástól számított legalább 5 éven keresztül biztosít cserealkatrészeket.

A rendszer Magyarországon megvásárlás előtt ki is próbálható a Fujitsu Try&Buy program keretében.

[A Fujitsu megbízásából készített anyag]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.