Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Belép a magyarországi kábelpiacra az Invitel

Koi Tamás, 2011. március 01. 13:44
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Belép a magyarországi kábelszolgáltatások piacára az Invitel, miután a versenyhivatal engedélyezte a cég számára a Fibernet Kommunikációs Zrt. felvásárlását.

hirdetés

A versenyhivatal döntésével minden akadály elhárult az elől, hogy az Invitel Zrt. tulajdonosa, az Invitel Holdings A/S hozzájusson a Fibernet hálózatához és ügyfélállományához, ezzel a cég a ma kiadott sajtóközlemény szerint "jelentősen növelheti" a cégcsoport lakossági piaci jelenlétét. A közleményből kiderül, hogy az Invitel tévé- internet- és telefonszolgáltatást egyaránt kínál majd a Fibernet-területeken, a konstrukciók pontos részletei azonban egyelőre nem ismertek.

Annak érdekében, hogy teljesítse a Versenyhivatal monopólium-ellenes szabályait (ezek célja azon helyzetek elkerülése, amelyekben egy vállalat tulajdonában áll egy adott terület teljes infrastruktúrája), a FiberNet felvásárlásával egy időben az Invitel eladta a UPC számára a FiberNet hálózati eszközállományának körülbelül egyharmadát, illetve az ehhez kapcsolódó előfizetői szerződéseket.

A hálózatok beolvasztását és szükséges műszaki fejlesztését követően a UPC 2011 áprilisától kezdődően veszi át a szolgáltatást és indítja el saját kábeltelevíziós, internet- és telefonszolgáltatásait az ezeken a területeken élő családok számára. A UPC tegnapi közleményéből kiderül, a jelenlegi Fibernet és Dunaweb előfizetők számára a legtöbb területen rendelkezésre áll majd a szolgáltató teljes szolgáltatáskínálata, mint például a digitális videorögzítő funkció, a több száz filmet kínáló videotár és az akár 120 megabites letöltési sebességet nyújtó Fiber Power internet.

A Fibernet hálózata ma országszerte körülbelül 166 ezer háztartást ér el, a hálózat jelenleg 80 ezer kábeltelevíziós, internet- és telefonszolgáltatást szolgál ki. Az előfizetőknek a cég közleménye értelmében semmit nem kell tenniük, mivel az általuk korábban megkötött szolgáltatási szerződések továbbra is érvényben maradnak majd az akvizíciót követően.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.