:

Szerző: Dojcsák Dániel

2011. február 10. 11:40

Magyarországon is kapható lesz a Google Nexus S

Jövő hónaptól Magyarországon is kapható hivatalosan a második Google-mobil, a Samsung által gyártott Nexus S. Az androidos okostelefon a Vodafone kínálatában tűnik fel.

A Vodafone csoportszintű szerződést kötött a Google Nexus S forgalmazására, azaz több országban is kapható lesz a "felturbózott Galaxy S". Egyelőre ez az egyetlen Android 2.3 Gingerbreadet futtató mobil, igaz a jövő heti Mobile World Congress során minden bizonnyal tucatnyi új modell csatlakozik a sorhoz, s minden gyártó bemutatja az 1-2 hónapon belül piacra kerülő új modelljeit. A magyarországi Nexus S forgalmazása már biztos. Úgy tűnik, márciustól ez lesz a hazai Vodafone okostelefon-felhozatalának zászlóshajója, legalábbis addig, amíg nem érkeznek meg az első kétmagos processzorral szerelt, s szintén Android Gingerbreadet használó mobilok, vagy éppen nyár környékén az iPhone 5.

Biztosan drágán mérik majd

A Vodafone nem hozta nyilvánosságra a készülék árát, de a jelenlegi árazási stratégiából kiindulva, a Nexus S listaára a Vodafone-nál körülbelül 140 ezer forint lehet, két év hűséggel 90-120 ezer forint körüli áron várható. Persze van rá esély, hogy az induló ajánlat ennél magasabb lesz, s hűség nélkül 150-170 ezer forintot kér majd el a mobilért a Vodafone, de a csoportszintű beszerzés miatt bizonyára jó ára kapott a szolgáltató, s a Samsung számára is kulcsfontosságú, hogy az ő okostelefonja folyjon a csapból is 2011-ben. Csak emlékeztetőül, az Egyesült Államokban kártyafüggetlenül a Best Buyban 105 ezer forintba, két év hűséggel a T-Mobile-nál pedig 38 ezer forintba kerül a készülék.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Google számára sem közömbös, hogy a Nexus S milyen utat jár be, ugyanis a Nexus One-nal ellentétben nem a nyers teljesítmény vagy csak az új szoftver a kritikus pont, hanem a mobil készülékekben még elterjedés előtt álló NFC-nek is a Nexus S az első igazi hírvivője. A Nokia pár évvel ezelőtt már megpróbálta az érintés nélküli mobilos fizetést elhinteni, de csúfos bukás lett belőle, most viszont a Google és az Apple szinte biztosan sikerre viszik az eljárást. Nem véletlen tehát, hogy a Google márkázott mobilja ezúttal a szolgáltatóknál is megjelenik, s már nem csak a tesztplatformot látja benne a cég, mint az első Nexusban.

[+] Kipróbáltuk: Google Nexus S - olvasd el a részletes tesztet!

Magyarországon egyébként valószínűleg a várakozásokhoz képest magasabb arányban és számban kelnek el okostelefonok idén. A HWSW információi szerint az év végi hajrában az eladott mobilok 30-40 százaléka volt okostelefon a hazai szolgáltatóknál, s közülük minden másodikon Android operációs rendszer futott. Ezzel az aránnyal számolva 2011-ben könnyen az IDC által jósolt 800 ezer darab fölé emelkedhet a magyarországi okostelefon-piac.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.