:

Szerző: Koi Tamás

2010. november 30. 12:34

Olcsó átalánydíjas adatroaming jön a Vodafone-nál

Új roaming-opciót vezet be kínálatába idén a Vodafone, melynek segítségével az ügyfelek sokkal kedvezőbb árakon használhatják okostelefonjaikat a külföldi szolgáltatók hálózatain.

A kínálatban megjelenő új opció lényegében a már 2005 óta létező, és a külföldi beszédhívások költségeit jelentősen mérséklő Passport mintájára jön létre, segítségével a továbbra is rendkívül magas adatforgalmi díjakon spórolhatnak majd az ügyfelek. A cég kétfajta konstrukcióban kínálja majd az opciót, mindkettővel jelentős összegeket lehet megtakarítani, különösen az alap adatroaming-tarifákhoz hasonlítva.

Aki keveset utazik külföldre, annak a 2 eurós napidíjért igénybe vehető netes szolgáltatást ajánlja a Vodafone: ezért legfeljebb 50 megabájt adatforgalmi keret erejéig az otthoni árakon lehet forgalmazni az uniós tagállamokban, illetve néhány európai országban. Azok számára, akik állandóan úton vannak, a Vodafone egy egyszerűsített konstrukciót ajánl, melynek költségeit beépítik az előfizetés havidíjába. Ez a napidíjas megoldáshoz hasonlóan nem jár plusz költséggel, a napi adatforgalmi limit azonban mindössze 25 megabájt.

NIS2 irányelv: megfelelőség vagy radikális átalakulás? (x)

Gyere el online meetupunkra és tudj meg mindent az EU új kiberbiztonsági irányelvéről!

NIS2 irányelv: megfelelőség vagy radikális átalakulás? (x) Gyere el online meetupunkra és tudj meg mindent az EU új kiberbiztonsági irányelvéről!

A Vodafone a nagyobb európai országokban még az idei karácsonyi szezonban bevezeti a szolgáltatást, a kisebb leányvállalatoknál - így vélhetően Magyarországon is - a jövő nyárig fokozatosan vezetik be a kínálatba az opciót. A cég szerint az új rendszer megjelenését elsősorban az okostelefonok forgalmának a növekedése indokolta, így egy ilyen kiegészítő szolgáltatással külföldön sem kell lemondani a készülékek, vagy a telepített alkalmazások által nyújtott szolgáltatásokról.

A Vodafone magyarországi ügyfelei számára régóta kínál már átalánydíjas roaming-opciót. A MobilWeb Roaming 1290 forintos napidíjért kínál 5 MB forgalmi limitet, míg a Connect Roaming 3200 forintért (vagyis napi árfolyamon számolva több mint 11 euróért) ad 50 megabájtot. Aki nem veszi igénybe a felsorolt szolgáltatásokat, annak 100 kilobájtonként legalább 185,5, legfeljebb 234,4 forintot kell fizetnie az uniós célországokban, a használt partnerhálózattól függően.

a címlapról