:

Szerző: Dojcsák Dániel

2010. november 10. 10:52

A Budapest Game Show-val együtt indul a magyar Xbox Live

Negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Budapest Game Show, ami mostanra az ország legnagyobb számítógépes játékokkal foglalkozó rendezvényévé nőtte ki magát. Az idei esemény különleges, ugyanis a nyitónap egyben a magyarországi, lokalizált Xbox Live szolgáltatás premierje is.

Rendhagyó módon idén nem hétvégére, hanem hétköznapra esik a Budapest Game Show, aminek elsősorban az az oka, hogy a gazdasági válság hatására jelentősen csökkentek a támogatásra fordítható keretek a szponzoroknál. A szervezők azonban a HWSW kérdésére elmondták, ez egy ideiglenes állapot, jövőre ismét teljes fényében pompázik majd a Budapest Game Show, nagyobb helyszínen, hétvégén.

A kivitelezés szerénysége viszont nem befolyásolja lényegesen a tartalmat, hiszen idén is számos újdonság mutatkozik be a kiállításon, illetve a versenyprogramok terén is lesz miből válogatni. A rendezvényen kipróbálható lesz például a még meg sem jelent Need for Speed: Hot Pursuit 2. Emellett a vállalkozókedvűek indulhatnak Call of Duty: Black Ops, Halo: Reach bajnokságokon, a stratégák pedig megmérettethetik magukat az ország legjobbjaival Starcraft 2-ben. A Starcraft 2 Challange esetében a jelentkezők úgy játszhatnak meccseket a hazai profikkal, hogy azok némi hátránnyal indulnak minden esetben, így lakár bronz vagy ezüst ligás játékosok is eséllyel indulhatnak.

A konzolrajongók számára egyértelműen a Microsoft Xbox legújabb kiegészítője, a Kinect lesz majd a középpontban, amit a rendezvényen a látogatók ki is próbálhatnak, illetve, aki legalább 5 játékban részt vesz, extra ajándékokra is számíthat. A Microsoft háza táján a Kinect mellett a magyar játékosoknak az igazi örömöt az Xbox Live lokalizációja jelenti majd, aminek a hivatalos elindítása a Budapest Game Show első napjára esik. Ezen túl a magyar Xbox-tulajoknak sem kell kamu brit vagy amerikai regisztrációt létrehozniuk, ha szeretnének a konzol online felületén is aktívak lenni, hanem végre magyarként is legálisan használhatjuk a szolgáltatást.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A rendezvényen egyébként a színpadi programok között olyan nevek is feltűnnek, mint a World of Warcraft: Cataclysm, FIFA 2011, Guitar Hero 6, Assassin's Creed: Brotherhood, Fable 3 vagy az Age of Empires Online. Akik pedig nem csak a játékokban, hanem a felhasználói és közösségi alkalmazások és szolgáltatások iránt is érdeklődnek, a Microsoft bemutatóit ülhetik végig az Internet Explorer 9-cel, Windows Phone 7-tel, Windows Live-val ismerkedve.

A rendezvény helyszíne a budapesti Millenáris Parkon belül lévő Jövő Háza, s mindkét nap, szerdán és csütörtökön is délután 2-től este 9-ig várják az érdeklődőket. A nyitva tartás elcsúsztatásának oka, hogy a szervezők számítanak rá, hogy a hétköznapi időpont ellenére, a játékosok munka vagy iskola után kilátogatnak a helyszínre.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.