Szerző: Bodnár Ádám

2010. október 15. 06:58:00

Ingyenes tanfolyam rendszergazdáknak a Microsofttól

A Microsoft hazai leányvállalat idén is elindítja az Informatika Tisztán rendezvénysorozatot, amelynek keretén belül ingyenes képzést nyújt kezdő és haladó rendszergazdáknak.

Az Informatika Tisztán előadás-sorozatokon a Microsoft szakemberei mutatják be egy Windows 7 klienseket és Windows Server 2008 R2 szervereket tartalmazó hálózat telepítésének és üzemeltetésének fortélyait, különös tekintettel a biztonsági kérdésekre, a hálózati szolgáltatásokra, illetve a távoli felügyeletre, azokra a kérdésekre és problémákra koncentrálva, amelyekkel a rendszergazdák számára a napi munkájuk során gyakran találkozhatnak.

Az Informatika Tisztán összesen négy eseményt foglal magába, ezek közül az első kettő az alapismeretekkel, a második kettő pedig az "extra" ismeretekkel foglalkozik, vagyis inkább haladóknak szól - akik az ehhez szükséges tudást akár az első két eseményen is beszerezhetik. Az alapismeretekkel foglalkozó előadás során terítékre kerül a Windows 7 üzemeltetése, a kapcsolódó rendszergazdai eszközök használata, a hibakeresés trükkjei, illetve az operációs rendszer és a hálózat biztonsága. Az érdeklődők emellett betekintést nyerhetnek a Windows Server 2008 R2 üzemeltetésébe, a hálózati szolgáltatásokba, a távoli felügyeletbe, valamint az Active Directory használatába.

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

A második két rendezvény az elsőn megkezdett nyomon megy tovább, itt már részletesen terítékre kerülnek a csoportházirendekkel kapcsolatos tudnivalók, a nagyobb szervezeteknél a rendszergazdák számára létfontosságú távoli élérés lehetőségei, a tömeges telepítéssel kapcsolatos tudnivalók, a virtualizáció és a fürtözés, valamint egy több telephelyes rendszer hatékony üzemeltetéséhez rendelkezésre álló technológiák és a szükséges ismeretek.

Az Informatika Tisztán események Budapesten, a Millenárison zajlanak majd, de a rendezvényeket élőben közvetítik az interneten, így távolról is figyelemmel lehet kísérni az előadásokat, a felvett videókat pedig utólag is vissza lehet nézni. Az előadótermemben összesen 100 főnek jut hely, így minél előbb érdemes regisztrálni a rendezvényre azoknak, akik fizikailag is ott szeretnének lenni. A rendezvényről további részletek a TechNet Klub weboldalon olvashatók.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 22. 20:46

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.